Supa crema de mazare cu menta
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Azi am avut pofta de ceva verde. Si, drept sa va spun, mi-ar fi placut o salata de leurda cu ceva naut si niste rosii aruncate pe ici colo, dar am dat peste o cutie de mazare de la Home Garden. Zacea si ea, saraca, printr-un cos in bucatarie si numai ca nu ma striga: ia-ma, de-aici! ia-ma de-aici! Si-am luat-o. Am desfacut-o si am infrumusetat-o cu niste menta verde si proaspata zdrobita intr-o lingura de ulei de masline, virgin :). Asa ca ceea ce am reusit sa prepar e o Supa crema de mazare cu menta si un strop de branza de capra pe-o bucata de paine neagra prajita. O supa crema fina si consistenta, o supa atat de buna si de frumoasa, de un verde ispititor, o supa al carei gust atinge sublimul datorita aromelor mentei proaspat zdrobite. Perrrfect!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de mazare cu menta
- 1 conserva de mazare verde
- 1 cartof mare
- 1 ceapa
- 500-600 ml supa de pui sau legume
- 50 gr smantana grasa, la temperatura camerei (optional)
- cateva linguri de ulei de masline
- sare
- piper proaspat macinat
- cateva frunze de menta proaspata
- branza de capra
- paine prajita
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de mazare cu menta
Curatati ceapa si tocati-o marunt. Curatati cartoful, spalati-l si taiati-l in 4-6 bucati. Incingeti intr-o craticioara 2 linguri ulei de masline si caliti ceapa tocata marunt pana ce devine aurie. Adaugati cartoful, un strop de sare si acoperiti cu supa de pui sau de legume. Acoperiti cu un capac, reduceti flacara sper minim si lasati sa fiarba 15 minute.
Desfaceti conserva de boabe de mazare verde, scurgeti-o de zeama si clatiti boabele cu un jet de apa rece. Lasati-le la scurs intr-o strecuratoare. Apoi puneti boabele de mazare in craticioara in care fierb cartofii in supa de pui sau de legume si lasati sa mai fiarba maxim 8-10 minute. Daca veti folosi mazare proaspata, ceea ce e de recomandat atunci cand e sezon, sau mazare congelata, atunci o veti pune la fiert odata cu ceapa calita si cartofii.
Imediat ce au fiert mazarea si cartofii trageti craticioara de pe foc si rasturnati totul intr-o strecuratoare. Aveti grija sa nu aruncati supa in care au fiert. O veti folosi pentru a dilua si a da consistenta dorita acestei supe creme. Pasati legumele fierbe cu ajutorul unui blender vertical cu lama fina si puternica, pana obtineti o pasta fina, de un verde intens. Acum, optional, ii puteti adauga smantana pentru a obtine o consistenta si mai cremoasa sau daca e post sau nu va place cu smantana, puteti sari peste acest pas. Pentru a obtine consisteta dorita veti folosi supa in care au fiert mazarea si cartofii. Veti obtine o supa crema fina si cremoasa, dar fluida.
Pentru a servi supa crema de mazare cu menta si a va delecta de intreaga ei prospetime si de gustul minunat, nu va mai ramane decat sa zdrobiti intr-un mojar cateva frunze de menta verde, proaspata, intr-o lingura de ulei de masline.
Serviti supa crema de mazare cu menta, paine prajita si putina branza de capra. Un deliciu suprem!
Pofta buna la supa crema de mazare cu menta!
Lasă un răspuns
Paine fara gluten cu ceapa si parmezan
6 Responses to Supa crema de mazare cu menta
Ador supele crema,pregatesc tot felul de combinatii,dar cu menta…nu am incercat !
Bre, buna idee mi-ai dat !
Te pup !
Bre, incearca si nu vei regreta 😉
Maine o pun pe foc ,m-am intors sa revad reteta !
Ma bucur 🙂 Spor! Astept un feedback, desigur 😉
Multumesc Alice pentru toate noutatile delicioase !!!!!
Astept in fiecare zi cu nerabdare provocarile tale culinare!!!!
te pup draga mea! Si iti multumesc!