Supa crema de cartofi dulci
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Cand e toamna imi place sa incerc tot felul de supe, in special cele din zona supelor crema. Asa s-a intamplat acum cu vreo trei cartofi dulci de i-am gasit la oferta intr-un supermarket. Astfel ca i-am pus la fiert, cu niscaiva usturoi, o ceapa mititica, si inca cateva ingrediente si condimente si a iesit o supa crema de cartofi dulci tare bunuta si cumva parca la fix s-a potrivit cu vremea asta geroasa de-afara. Am citit ca supa crema de cartofi dulci e si mai buna daca fierbi cartofii si ii amesteci apoi cu lapte de cocos, sau poti sa ii fierbi putin in lapte de cocos, doar ca mie mi s-a parut un pic cam mult, plus ca nici amatoare de cocos nu sunt. Asa incat am preferat doar legume si condimente. Si bine am facut.
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de cartofi dulci
- 3 cartofi dulci
- 1 ceapa mica
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 1/2 turmeric
- 1/2 ghimbir macinat
- 1/2 boia de ardei dulce
- sare de mare
- ulei de floarea soarelui
- mix de seminte(dovleac, pin, chia)
- un strop de parmezan razuit (optional)
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de cartofi dulci
Curatati legumele si cartofii dulci. Taiati-le in rondele potrivite, iar ceapa tocati-o. Puneti ceapa la inmuiat in doua linguri de ulei de floarea soarelui impreuna cu usturoiul. Adaugati cartofii dulci si morvocul. Acoperiti cu apa si lasati la fiert pana se inmoaie, maxim 20 minute. Bagati apoi toate legumele in blender si faceti-le pasta. Diluati cu apa pentru a obtine consistenta dorita.
Adaugati turmeric, boia de ardei dulce si ghimbir praf, apoi potriviti de sare. Omogenizati.
Serviti supa crema de cartofi dulci cu mix de seminte de chia, dovleac, muguri de pin, si un strop de parmezan razuit marunt. Niste painita prajita, crackersi sau felii de finn crips sunt ideale!
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Mancare de linte cu ciuperci
One Response to Supa crema de cartofi dulci
Arata super ! Felicitari !