WordPress Templates

Mancare de naut

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Sunt fan naut. Declarat. Convins. Intr-una din zile, prietena mea Cleopatra a mesterit niste mancare de naut, si vazand  farfuria aia plina cu naut si sos scazut, mi s-a facut instant o pofta pe care nu am putut sa o alung nicicum. Si am incercat si eu. Pana acum nautul l-am folosit doar pentru hummus sau in salate, insa trebuie sa va marturisesc ca aceasta reteta de Mancare de naut e fenomenala. Si e si mult mai usoara decat o mancare scazuta de fasole. Si e si de post. Si e si fara carne, Si e si gatita. Si e si foarte buna. Si e si… Sa mai spun? Cred ca v-am convins deja ca e o Mancare de naut pe care trebuie sa o incercati.

Mancare de naut

Ingrediente pentru reteta de Mancare de naut

  • 1 conserva naut
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 rosii cherry
  • 100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion dens
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita cimbrisor uscat
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • cateva linguri de ulei

Mancare de naut

Mod de preparare pentru reteta de Mancare de naut

Desfa conserva de naut si scurge-o de zeama. Daca vrei sa folosesti naut uscat, atunci pune boabele la umflat in apa rece si lasa-le peste noapte. A doua zi, fierbe-le in apa cu putina sare. Scurge-le de apa in care au fiert si procedeaza exact cum iti povestesc in continuare.

Intr-o craticioara incinge uleiul si pune ceapa tocata marunt. Caleste-o pana devine aurie. Ai mare grija sa nu o arzi. Stinge totul cu sucul de rosii si rosiile cherry tocate. Adauga condimentele, sare si boabele de naut.

Pune 1-2 cani de apa si lasa sa fiarba mocnit o jumatate de ora, maxim. Spre final presara patrunjel verde proaspat tocat si piper macinat.

Pofta buna la Mancare de naut!Mancare de naut

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.