Pogacele cu masline si sunca
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Pogacele cu masline si sunca sunt un fel de placintele care nu se invechesc, dupa reteta turceasca Si chiar nu se invechesc. Normal, ca acum, nu va ganditi ca le faceti azi si peste o saptamana inca le gasiti pe masa 🙂 Nicicum. Si asta pentru ca se vor termina instant :)) exact pana spui Bayatlamayan pogaca , caci asa le zice pe limba lor. Ia incearcati-le! Si le puteti umple cu orice. De data asta noi le-am umplut cu masline si bucati de salamior. Simplu. Si unde mai pui ca pot fi puse in pachetelul pentru scoala sau pentru serviciu si le pot infuleca alaturi de lapte cald la mic dejun! Multumesc Meryem!
Ingrediente pentru reteta de Pogacele cu masline
- 300 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- 200 ml ulei
- un cub de drojdie
- o lingura de zahar cu care frecati drojdia
- o lingura de sare
- faina cat curpinde, cam 800 gr … spre 900
pentru umplut
- masline taiate felii
- bucati de salam, sunca
pentru uns pe deasupra
- un galbenus
- masc, susan
Mod de preparare pentru reteta de Pogacele cu masline si sunca
Intr-un bol puneti ingredientele de la aluat si framantati pana obtineti un aluat elastic, ferm nelipicios. Lasati-l sa dospeasca o ora maxim.
Apoi luati cate o bucatica de aluat, de marimea unui ou si intideti-l usor cu sucitorul sau cu mana. Puneti pe el bucati de masline, sunca sau salam si impaturiti in doua, usor. Presati cu mana pentru a se inchide ca un buzunar.
Ungeti cu galbenus de ou spart in cateva linguri de lapte si presarati deasupra mac sau sunsan. Coaceti in tava, peste hartie de copt, la foc moderat 30 minute.
Consumati-le calde sau reci. Se pot pastra in punga de hartie sau nylon.
Pofta buna la Pogacele cu masline si sunca!
Tatuaj si Tattoo Ink Q-Bo
Lasă un răspuns