Mic dejun englezesc
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Va fac o marturisire, dar va rog eu sa nu mai spuneti nimanui 🙂 Nu urmaresc emisiuni culinare, nu urmaresc canalele cu emisiuni culinare, nu ma uiti nici la concursurile astea culinare la moda in tara sau in strainatate. Rar, daca prind ceva in timp ce trebaluiesc prin bucatarie si e vreo pauza publicitara lunga la tv-ul meu de merge doar pe stiri, poate doar atunci sa imi arunc cate un ochi in tigaia altuia. La concursuri culinare nu ma uit neam, habar n-am cine cu cine s-a pupat/injurat/binecuvantat pe la concursurile astea de timp emisiune-show culinar sau ce o fi… nu-mi pasa….doar la unele emisiuni de ale lui Jamie (cand erau pe TVR) si ale lui Gordon de le mai vedeam pe nici nu mai stiu ce canal din afara, doar la astea ma uitam pentru ca oamenii aia chiar stiu ce mananca si cu ce se mananca niste chestii… in rest… nope. Dar pentru ca de regula tv-ul meu din bucatarie e setat doar pe stiri, iar DigiTv e la putere, se intampla sa fiu prin zona cand e emisiunea lui Marius Tudosiei. Asa se face ca acum vreo cateva duminici, il vad pe Tudosiei care invartea intr-o tigaie cu fasole si ne explica in stilul lui cum ca a gati acasa e bine, e sanatos, stii ce pui in farfurie sau in tigaie dupa cum e cazul…si vad ca omul prajeste si nsite oua, ceva carnati si zic: hopa! asta e treaba serioasa, ia sa fac si eu. Si uite-asa las totul balta si ma apuc sa invart in cratita cu fasole. Norocul meu cu cei de la Sun Food ca am luat rapid 2 conserve de fasole gata fiarta, una cu rosii decojite si hop top gata masa! Bun, ideea era ca reteta e un mic dejun englezesc, dar fiind duminica daca luam mic dejunul pe la orele 16 e vreo problema?!
Ingredienmte pentru reteta de Mic dejun englezesc
- 1 conserva de rosii decojite
- 2 conserve fasole alba fiarta
- 1 ceapa potrivita
- 1 crenguta de cimbru
- sare
- 1 lingura bulion de casa (optional)
- 4 carnati
- 6 felii bacon
- oua
- paine prajita
- 1-2 rosii
Mod de preparare pentru reteta de Mic dejun englezesc
Tocati ceapa marunt si caliti-o in cateva linguri de ulei. Adaugati conserva de rosii si bulionul de casa. Adaugati fasolea alba scursa de zeama in care au fost conservate, acoperiti cu apa calduta si lasati sa dea un clocot. Puenti crenguta de cimbru, sare dupa gust si lasati la foc 15 minute.
In timpul asta prajitit carnatii, feliile de bacon, apoi scoateti-le si pastrati-le la cald. Separat, in alta tigaie, prajiti ouale. Le puteti face si jumari, dar mie imi plac mai mult asa prajite ochiuri, simplu.
Puneti pe o farfurie incapatoare, cateva linguri de mancare de fasole, apoi un carbnat prajit, 2-3 felii de bacon prajit, un ou, o bucata de rosie si cateva felii de paine prajita.
Dupa cum va spuneam: mic dejun englezesc. Delicios!
Bulion de casa
Lasă un răspuns