Drob de pui in foaie de placinta
O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu
Astazi va aduc un Drob de pui in foaie de placinta. Ceva simplu si delicat, o combinatie savuroasa si care va merge de minune pe masa de Paste sau de sarbatoare, si pe care il veti putea prepara oricind, cu orice ocazie speciala sau nu 🙂 Il puteti considera si o placinta cu carne, daca vreti. E delicios rece, alaturi de un vin bun sau de un pahar rece de bere, dar e si suav si aromat consumat caldut, doar asa putin aburind, gata de taiat la vreo 20 de minute dupa ce l-ati scos din tava.
Ingrediente pentru reteta de Drob de pui in foaie de placinta
- 500 gr ficat de pui
- 500 gr maruntaie de pui
- 1-2 cepe
- 2 morcovi mari
- 500 gr ciuperci
- o mana de nuci macinate
- 3 felii de franzela alba
- 1 legatura patrunjel de frunze
- 1/2 lingurita nucsoara
- 2 oua
- sare
- piper proaspat macinat
- 10 foi de placinta
- 100 gr unt topit si racit
Mod de preparare pentru reteta de Drob de pui in foaie de placinta
Intr-o cratita puneti la fiert maruntaiele de pui. Dupa vreo 15-20 minute vor fi gata fierte. Scoateti-le si treceti-le rapid printr-un jet de apa rece. Ficatul de pui trageti-l la tigaie putin, pana se albeste. Scoateti-l din tigaie si tocati-l impreuna cu maruntaie-le de pui prin masina de tocat carne. Tot prin masina de tocat dati ceapa si cateva felii de paine inmuiate in apa rece si scurse bine.
Pune toate astea intr-un bol mare, adaugati ouale intregi, morcovul ras pe razatoarea mica, frunzele de patrunjel tocate marunt, miezul de nuci, nucsoara, sare si piper si apoi amestecati bine.
Ungeti cu unt o tava mare, rotunda sau patrata, complet neimportant, si puneti 5 foi de placinta unse intre ele cu unt topit si racit. Turntia in mijloc compozitia de carne pt drob, nivelati usor cu o spatula. Puneti un strat de ciuperci taiate bucati si trase 5 minute in tigaia cu unt sau ulei.
Inchideti acest drob de pui cu ciuperci cu 5 foi de placinta unse bine cu unt si incretite usor.
Dati in cuptorul incins si coaceti la foc moderat 50 minute. Scottie-l din forma, preferabil cu inel, si taiati acest perfect drob de pui in foaie de placinta dupa circa 20-25 minute, cat e caldut. Va va cuceri de la prima imbucatura. Parol!
Pofta buna la Drob de pui in foaie de placinta!
Praz cu masline
Lasă un răspuns