WordPress Templates

Shepherd’s pie reinventata

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Buna dragilor. Nu sunt nici pe departe un chef de cuisine, nu sunt nici macar un bucatar cu acte, nici nu-mi doresc sa fiu. Sunt doar un om, un blogger care scrie si preparara mancare. Nu am nici un talent deosebit si nici nu imi doresc sa capat 🙂 Asa ca, eu, Alice cea de toate zilele, cu bune si cu rele asa cum ma stiti, mai fac cate ceva de-ale gurii pe care le coc sau le ard, le pozez asa cum ma pricep si eu mai bine si-apoi vi le arat. Aici. Fara fasoane si fara ifose si fara a-mi aroga vreun merit. Just for fun. Fix asa s-a intamplat si acum cu „shepherd’s pie  reinventata” care nu stiu cum de-a iesit asa „reinventata” si noroc de Laura, caci ea mi-a dat denumirea si ideea de a numi astfel acest preparat. E incropit la repezeala din ultimii cartofi, un dram de kaiser si-o mana de branza. Caci, da, uneori raman pe zero cu multe din provizii, dupa vorba ceea: iarna-i grea, omatu-i mare si mama parale n-are :)) Una peste alta, noua ne-a placut foare mult pentru ca a iesit ceva bun si chiar de e nesanatos, uneori nu ne pasa. Astfel ca nu va stresati, nu e o reteta care sa va puna talentul sau indemanarea la mare incercare, nu e vreun experiment nuclear. E doar o reteta, de casa, din casa si pentru casa. Sa fiti veseli!

Shepherd's pie reinventata

Ingrediente pentru reteta de Shepherd’s pie reinventata

  • 3-4 cartofi albi mai maricei
  • 80 gr lapte
  • un caus de unt
  • 100-150 gr telemea rasa
  • 200-250 gr sunca sau kaiser
  • 1/2 ceapa tocata
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 50 gr cascaval ras marunt

Shepherd's pie reinventata

Mod de preparare pentru reteta de Shepherd’s pie reinventata

Curatati cartofii de coaja si taiati-i in bucati potrivite, apoi fierbeti-i in apa cu sare. Cand sunt fierti scurgeti-i bine de apa si pasati-i ca pentru un piure, alaturi de un caus de unt si  lapte.

In timp ce se fierb cartofii, curatati si tocati marunt ceapa. Caliti-o usor in ulei. Adaugati kaiserul sau sunca taiata fasii. Radeti pe razatoarea mare branza telemea sau sfaramati-o cu furculita, iar cascavalul radeti-l pe razatoarea mica.

Intr-un vas termorezistent, eu am folosit o tava mica, ungeti cu unt si tapetati cu pesmet. Intindeti uniform un strat de piure. Peste piure intindeti telemeaua rasa mare, ceapa prajita si fasiile de kaiser. Bagati la cuptor, incalzit dinainte, la treapta 2-3, pret de 15-20 minute. Cu 5 minute inainte de expirarea termenului dat, presarati cascavalul ras pe razatoarea mica. Lasati apoi la cuptor pana se implineste termenul dat.

Consumati cald alaturi de salata de varza.

Pofta buna la Shepherd’s pie reinventata!Shepherd's pie reinventata Shepherd's pie reinventata

4 Responses to Shepherd’s pie reinventata

  1. Diana spune:

    Mie-mi place ,,reinventata” …

  2. Laura spune:

    Arata delicios 🙂 Si poza e foarte reusita, pune frumos in valoare tava cu mancare!

  3. Aurica spune:

    reinventata, nereinventata, arata super si abia astept sa gust din ea 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.