Cupcakes cu frisca si lapte condensat
O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu
Cupcakes cu frisca si lapte condensat e o reteta de cupcakes ce pot sta mandre pe masa unei mese festive, a unui candy bar sau chiar si la o petrecere de copii. Ce s-ar mai mustaci ei, dragalasii 🙂
Ingredientele sunt simple, iar modul ei de preparare e fenomenal de rapid. Le puteti folosi cu succes in demonstratii live, in cadrul unor ateliere de gatit, alaturi de copii.
Aceste superbe dulcegarii cu frisca au fost deliciul unor copilasi intr-o zi superba de toamna, si va deconspir ca ma gandesc sa le duc in dar si unor fete cucuiete, intr-o seara de joi 😛
Dar pana atunci aceste cupcakes au fost subiectul unui proiect drag, Sunday Luch, proiect pe care il ocroteste prietena Diana, pe blogul ei absolut senzational si cool, Disturbingly Delicious. Astfel ca daca vreti sa vedeti cum sunt duminicile in familia mea va invit sa dati click-click pentru a ajunge virtual la Sunday luch cu Alice
Postarea asta ar fi trebuit, in mod normal, ca orice blogger normal duhh!, sa aiba loc ieri, dar…. dar mai bine nu mai spun nimic 🙂
Ingrediente pentru cupcakes cu frisca si lapte condensat:
- 2 oua
- 100 gr unt
- 200 gr zahar
- 100 ml lapte
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cacao
- esenta de cafea
- 200 ml frisca lichida
- 180 gr lapte condensat
- ½ plic gelatina
- 50 ml apa rece
- colorant blue
- buline ciocolata sau orice altceva ornamente colorate, dulci si minunate
Mod de preparare cupcakes cu frisca si lapte condensat
Mixati untul cu zaharul, apoi adaugati cacaua si ouale. Mixati de cateva ori. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, in ploaie, alternand cu laptele. La final puneti esenta de cafea. Puneti cate o lingura mare din aceasta compozitie in formele de hartie si coaceti la 180 grade, in cuptorul preincalzit, maxim 20 minute. Scoateti micile cupcakes si lasati la racit pe un gratar metalic.
Pentru frosting
Puneti gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Cand a devenit ca un burete, deci s-a hidratat, o puneti pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba. Incorporati-o in laptele condensat.
Mixati frisca lichida pana devine tare, dupa care o mixati impreuna cu laptele condensat. Lasati la racit in frigider 2 ore, amestecand din cand in cand in compozitie, de jos in sus.
Puneti frosting-ul intrun bol si colorati-l cu putin colorant alimentar blue, dupa care ornati cu ajutorul unui pos. Rasfirati cateva bilute de ciocolata, floricele dulci, orice va este la indemana. Et voila! micile cupcakes cu frisca si lapte condensat. Delicioase!
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Atelier gastronomic la Ritmuri Astrale
6 Responses to Cupcakes cu frisca si lapte condensat
Uite din cauza ta, sau mai bine spus a cupcakes-urilor tale dementiale, am ajuns sa fac si eu aproape week end de week end aceste deliciosenii. In fel de fel de combinatii. DUlci sau sarate, nu conteaza. Doar sa fie.
Ce draguta esti Moni >:D< Multumesc draga mea <3 pupicei
Cat de frumoase sunt Alice! m-ai dat gata cu acea culoare minunata! Pup
Draga mea, sunt simplu de facut. Culoarea mi-a placut si mie tare, tare. Te pup si te imbratisez cu drag
Super tare reteta, iti multumim mult pentru ea.
Multumesc si eu!