Salata de cartofi cu oua si ton (Salata de cartofi, oua de prepelita si smoken tuna)
Fara introduceri: cartofi, smoken tuna, oua de prepelita… Sau altfel spus avem de-a face cu o salata de cartofi cu oua si ton (cu ceva oua de prepelita si smoken tuna). Daca nu aveti smoken tuna puteti folosi cu succes si niste file de somon sau o conserva de ton bucati, in ulei sau suc propriu (dar in acest ultim caz o scurgeti de sucul respectiv).
Usor, ca de seara. S-aveti zile spornice, dragilor!
Ingrediente pentru salata de cartofi cu oua si ton
- 5-6 cartofi
- 150 gr smoken tuna
- o jumatate de lamaie
- o jumatate de ceapa rosie
- un gogosar murat in otet
- 10 oua de prepelita
- o jumatate legatura marar verde
- sare de mare
- piper
- ulei de masline.
* in loc de smoken tuna, se poate folosi si somon fumee. Noi am facut si versiunea cu somon fumee, asa ca va recomand cu mare drag ambele 🙂
Mode de preparare pentru salata de cartofi cu oua si ton
Fierbeti ouale de prepelita in putina apa rece pret de 5 minute si decojiti-le. Lasati-le sa se raceasca. Curatati cartofii de coaja, dupa care taiati-i in bucati potrivite (4-8 bucati, depinde de dimensiunea lor) si fierbeti-i in apa rece cu putina sare. Cand sunt fierti scurgeti-i de apa si lasati-i putin la racorit, intr-o sita.
Intr-un vas de salata amestecati cartofii fierti, ouale de prepelita taiate jumatati, smoken tuna taiat fasii, bucatelele de gogosar murat, ceapa rosie taiata solzi, mararul verde tocat.
Stropiti intreaga salata de cartofi cu ulei de masline. Asezonati salata de cartofi cu sare de mare si piper dupa gust. Dati la rece jumatate de ora.
Serviti salata de cartofi stropita cu zeama de lamaie fix in momentul servirii.
Pofta buna!
Un weekend de Campionat – by ACEEA 30-31martie2013
Lasă un răspuns