WordPress Templates

Un weekend de Campionat – by ACEEA 30-31martie2013

O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

M-am gandit sa scriu cateva din impresiile de la Campionatul International de gatit in aer liber, Cupa Moldovei, desfasurat in Piata Unirii din Iasi in zilele de 30-31 martie 2013. Scriu cateva cuvintele pentru ca am participat la campionat si pentru ca mi-a placut si pentru ca asa e frumos sa scrii si pentru ca sunt food-blogger si nu altceva si pentru ca… Dar conteaza? Nope. Deci scriu.

A fost un weekend plin de evenimente, un weekend in care m-am  distrat si am ras foarte mult, desi a fost o vreme friguroasa cu vant, ploaie si soare ascuns printre noi. Insa mi-am petrecut 3 zile alaturi de oameni dragi, de oameni care au aceeasi pasiune ca si mine, de oameni carora le place sa gateasca si care se simt bine si rad mult indiferent de vremea de-afara sau de premiile pe care le castiga sau nu :)) E fun!

Spun ca am petrecut 3 zile pentru ca am participat la mai multe evenimente organizate in cadrul campionatului. Astfel ca vineri am participat la un mic training sustinut de Chef Ralf B. Meneghini „Pastry and Fingerfood” ce a avut loc in bucataria Restaurantului Hotel Unirea. Nu am particpat singura, ci alaturi de cofetari, patiseri, dar si simpli pasionati de food sau food-bloggeri. Asa ca vineri, timp de cateva ore Chef Ralf B. ne-a aratat cum se fac cateva prajituri fantastice, cum ar trebui sa verificam ouale, daca sunt perfect batute, care e untul cel mai bun si ciocolata oglinda ­čśÇ si alte cateva informatii de culise. Asa ca am avut ce invata, am notat, am ras (clar!, daca nu e si fun, nu ma vedeti pe acolo) am gustat tarte, parjiturele, parfe-uri cu scortisoara si am ras mult cu Andreea (aka Dodo). La final am facut poze (n-am avut apartul al mine, sper sa primesc cateva), am primit diplome si un set de retete.

Apoi a venit sambata si-a venit vremea grea :)) adica ploaie, vant, soare cu ratia, ceaunul mare si proba cu black box. Sa povestim….

La Hotel Unirea indoor s-a desfasurat concursul de arta culinara unde profesionisti sau simpli amatori si-au expus produsele de patiserie, dulciuri, platou rece, timp de doua zile.

Afara s-au desfasurat competitiile de Cooking Live, Campionatul de pizza si Masters of Flames, toate populate de oameni pasionati unii cu poatalama adica profi, altii profani, adica amatori. 

Eu m-am inscris la Masters of Flames, in traducere libera si interpretativa: niste oameni stau afara la cort, primesc cate un ceaun imens si da-i tata si gateste! O chestiune nomada, simpla, dar atat de savuroasa. Cu muzica, putina palinca adusa din Ardeal… apai cum naiba sa nu iti placa? Anul asta Masters of Flames a fost cu jurizare, hahahaha! Fiecare echipa a primit cate un black box, ma rog un sac negru, full cu ingrediente surpriza. Deschizi sacul la cortul tau si incepi ori sa te scarpini in crestet, ori sa iti aprinzi o tigara, iei o gura de palinca si apoi…. te apuci de gatit. Ai 20 de minute sa dai reteta, trebuie sa consumi toate ingredientele altfel esti depunctat, iti mai poti completa reteta cu diverse condimente ingrediente, ulei etc , toate puse la dispozitie de organizatori. Probe impuse: prima zi – ciorba, ziua doi – fel principal. Aceleasi reguli, acelas juriu. Ne-am descurcat. Nu aveam incotro.

Sa nu uit, am facut echipa cu Iulian si Petronel,.┬áMersi baieti ca nu m-ati pus mult la treaba :)) Timp de doua zile am stat in jurul unui ceaun aburind sub privirile trecatorilor infometati care te intrebau mereu: dar ce ai pus in ceaunul ala maica, dar cand e gata, dar da-mi si mie ceva de mancare… Un mare minus organizatorilor pentru ca pentru cei de la Masters of Flames nu au asigurat nici un fel de gard de protectie, cum a fost la Cluj, astfel incat eram expusi mai mult decat ar fi fost normal.

sursa foto : Iustin Andrei Surpanelu

Tot in cadrul campionatului am participat la concursul Gospodina de Aur organizat de Cuptorul Moldovencei. Stiu, unii or sa se hlizeasca, or sa strambe din nasucurile infumurate numai la auzul titlului acestui concurs. Insa ceea ce pot sa va spun este ca: datorita inscrierii am luat parte la cursul de Pastry and Fingerfood,  datorita inscrierii am vazut-o, am atins-o si am schimbat cateva cuvinte cu Beatrice Rancea (i love her!), datorita inscrierii m-am reintalnit cu oameni dragi, cu Adela, Miha, Andreea, cu Nico si Alina, cu oameni tare frumosi, veseli si pozitivi exact ce-mi trebuie.

Astfel ca no regrets ­čÖé ┬áSi unde mai pui ca┬ámarmelada de struguri┬ámi-a adus si un mic premiu Gorpodina de Margaritar 2013 !

sursa foto: Iustin Andrei Surpanelu

A fost un weekend fain tare. V-am pupat dragilor.

PS. poze de la premiere nu am…nu am avut admiratori :)) si nici foto la mine, so…

6 Responses to Un weekend de Campionat – by ACEEA 30-31martie2013

  1. Alina Vicu spune:

    Felicitari Alice! Of, ce dor mi-e de Iasi si tare as fi vrut sa fiu acolo.

  2. Felicitari pentru premiu, Alice. Frumos articol. Mi-ar fi placut sa fiu in Iasul meu drag in perioada aceasta. Esti o norocoasa ca poti participa la aceste evenimente. O zi frumoasa.

  3. Fain articol maica! ­čśÇ
    Ma bucur ca ti-a placut aceasta experienta si felicitari ptr diplomele obtinute!
    Pupici multi!

  4. Fain articol, maica! ­čśÇ
    Ma bucur ca ti-a placut aceasta experienta si felicitari pentru diplomele obtinute! ­čśë
    Pupici multi!

  5. Rita Oarga spune:

    Te felicit din toata inima si ma bucur mult ca ai avut parte de aceasta experienta frumoasa. Tare mi-as dori sa fi fost in pielea ta. ­čÖé Totusi, imi inchipui cat de neplacut a fost sa gatesti fara nici o protectie fata de vizitatorii insistenti.
    Multumim pentru postare. Am savurat fiecare cuvant.

  6. Bravo Alice.La cat ma multe experiente,diplome si zile cu zambete.Asa ar trebui sa fie viata.te pupam

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.