Quiche cu praz si ciuperci
by Alice Ciobanu
Provocarea din februarie e tinuta de Diana Borca, tarameainventata.net. Blogul ce mi-a revenit spre rasfoire a fost mansarda cu bunatati, si pe drept cuvant ca bine zice fata asta: numai bunatati. M-am oprit asupra unei delicatese pofticioase ce-mi facu cu ochiul: Quiche cu praz si ciuperci.
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- 1 ou
- sare
- 2 fire de praz
- 500 gr ciuperci taiate felii
- sos alb din 300 ml lapte si 1 lingurita amidon alimentar
- 2 oua zbatute
- 6 felii de branza sarata
- ierburi de provence
- marar uscat
- sare
- piper
Mod de preparare pentru Quiche cu praz si ciuperci
Facem blatul amestecand toate ingredientele, pana ce obtinem un aluat elastic, dar ferm. Dam la rece macar 2 ore. Intindem cu sucitorul, pe masa infainata, foaie cam de 1cm. Punem aluatul asta intr-o tava rotunda de tarta de 26 cm, unsa cu unt. Il intepam pe ici-colo cu furculita si il coacem la foc mic 10 minute.
Intre timp facem umplutura. Taiem prazul rondele pe care il vom cali putin in ulei. Ciupercile taiate felii vor ajunge si ele tot intr-o tigaie cu ulei si se vor cali cam pe jumatate. Amestecam prazul cu ciupercile, cu mararul uscat si doua oua zbatute bine si punem aceasta compozitie in tarta coapta. Asezam deasupra feliile de branza.
Laptele il punem pe foc cu putin amidon si amestecam pana se ingroasa. Asezonam cu sare si piper, ierburi de provence si apoi turnam sosul peste tarta. Lasam la cuptor 30 minute, pana se coace.
Taiem felii si…
Pofta buna!
P.S. Am uitat-o putin mai mult si s-a copt branza de deasupra ceva mai multisor, dar nu a fost vreun inconvenient. Gustul e sublim.
7 Responses to Quiche cu praz si ciuperci
-
Miams, bun e, da! Ma bucur ca ai „picat in plasa” quiche-ului 😛
-
foarte buna! si blogul tau e plin cu bunatati!
-
-
Ce bine arata, cred ca e mortal de bun!!
-
La cum arata, cu siguranta e teribil de gustos!
-
Maine e in meniul zilei 🙂
Lasă un răspuns
Rotocoale de urda si spanac
[…] aluat de tarta pentru o forma de 26-28 cm, gasiti reteta aici […]