WordPress Templates

Taitei de casa

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Ne-am trezit cu chef de treaba. Dar nu treaba treaba de trebaluit prin casa, cum ar zice cineva. Nuuu…. treaba de cucinarit, de bucatarit. So, dragilor I’m back! Si de data asta pe bune. Adica daca tot am tras chiulul de la bloggeritul asta si de la cucinat pana ce  era musai de-o corigenta, astazi e ziua aia cand te trezesti si zic: gata! pana ici fu. Si e pe bune. De m-ar prinde flama asta si cu tigara…uffff….help’me!

Anyway, si dupa ce ne pregatiram de trebaluit am zis sa incepem cu ceva usurel si fara prea mult efort, mai ales ca e si fara foc…ca deh… still canicula 🙂 Astfel ca prinsi in mirajul fainii ne-am apucat a mesteri niste taitei de casa. Numai buni pentru ciorbita de  pui de tara ce asteapta cuninte pe-un raft in congelator. Asa ca….

Taitei de casa

Ingrediente pentru Taitei de casa

  • 300 gr faina 000
  • un praf de sare 
  • 3 oua
  • * catitatile sunt la propria voastra alegere doar sa respectati raportul 1:1

Mod de preparare pentru Taitei de casa

Asa ca pe masa de lucru rasturnati faina, adaugati ouale intregi, praful de sare si dai si lupta pana ce  le transformati, cu manutele curate, intr-un aluat ferm si putin elastic. Apoi intindeti-l cu sucitorul si taiati-l fin. Sau folositi cu incredere o masina de fabricat paste.

Luati cate o bucata de aluat si treceti-o de cateva ori prin masina de paste pana intindeti foaie fina si subtire ca matasea :)) apoi o treceti prin dispozitivul de taiat pastele la dimensiunea dorita….

Taitei de casa
   Toata masa de carlionti puneti-i la uscat  si pastrati-i in punga de hartie la loc uscat si racoros.
Taitei de casa

Folositi-i apoi, cu mare incredere , in supa, ciorba, bors….ne auzim/vedem de luni….caci pe azi treaba-i gata…ne pregatim de distractiune.

Taitei de casa
Taitei de casa

16 Responses to Taitei de casa

  1. […] si sa dea la manivela ) Revin cu reteta, detaliata si mai explicata, de aluat de ravioli/paste/taitei curind. Dupa ce intindeti foile le taiati de lungime potrivita. Eu am folosit apoi tavita pentru […]

  2. […] zis pana scade frumos si se formeaza un sos.    Serviti apoi totul cu o garnitura de paste sau taitei fierti si patrunjel tocat foarte, foarte marunt.    O minunatie, va jur! Pofta […]

  3. […] de bune ce is! Noi le-am servit cu niste orez la aburi, alaturea, dar si mai bine faceti niste tagliatelle alaturea. Le voi repeta in versiunea cu tagliatelle, cat de curand. Mai ales ca am primti cadou o […]

  4. […] ca nu folosesc in ciorbe sau borsuri decat taitei de casa,  nici de aceasta data nu am facut rabat, doar ca i-am facut putin mai subtiri si mai mici. Tot […]

  1. Rocsy Ciobanu spune:

    Uite ce gospodina a facut si taitei.Bravo!

  2. liana spune:

    oooo, ce fain ca ai masina! vreau si eu! (sa-i scriu lui Mos Craciun, asa-i, nu tie ? :)) )

  3. coco spune:

    ii plac si …manutei aleia vad 🙂

  4. Andreea Dianu spune:

    Ce faini sunt 😉 Vreau si eu o scula din asta :))

  5. Adnia spune:

    si eu sunt mandra posesoare a unei asemenea masinute..si de cand am cumparat-o nu mai cumpar taieteti sau fidea!

  6. Anonymous spune:

    buna
    citesc cu drag bolgul tau dar te obicei nu comentez; acu am vazut dorinta ta de a te lasa de fumat si te rog sa imi permiti sa iti fac o sugestie: citeste cartea „In sfarsit nefumator” de Allen Carr; sper sa te ajute si pe tine ca si pe multi altii pe care ii stiu
    🙂

  7. Alice spune:

    fetelor…va pup…scuze ca nu raspund fiecareia in parte sau ca nu ma raspuns in timp util…sunt complet intoarsa pe dos….banuiesc ca stiti de ce.

  8. Alice spune:

    Anonim, iti multumesc pentru ca ma citesti, ma bucura mult. Sugestia ta e minunatat….nu fumez mult, dar vreau sa nu mai fumez, 🙂 mersi fain!

  9. Angelica spune:

    Grozave sunt pastele astea de casa!!!
    Te pup draga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.