Chec cu inimioare
by Alice Ciobanu
In ultimele zile tot m-am cascat si eu ca tot omul din blogosfera pe unele bloguri mai istete. Şi inspirata de minunile culinare pe care le-am descoperit pe blogul Antoninei si al Gabrielei…. am hotarat sa ma las si eu purtata in mirajul culinar… si sa fac un chec… Uite asa pe moment ….. M-am uitat prin bucatarie am vazut cam ce aveam si am zis in sinea mea: asta e.. ori acu.. ori niciodata :))
- 4 oua
- 6 linguri zahar
- 130 gr faina
- 55 ml ulei
- o jumatate de plic de praf de copt
- un zahar vanilat
- un plic de crema de vanilie de la D. Oetker
- o cescuta de lapte
Asaaa….am separat ouale, iar albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si apoi am adaugat , treptat si zaharul, mixand in continuare. Galbenusurile le-am mixat cu uleiul. Crema de vanilie am amestecat-o cu laptele, turnat incet, ca sa nu se faca cocoloase. Apoi le-am adaugat in galbenusuri. Treptat am incorporat si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit am adaugat si spuma de albusuri.
Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si am dat-o la cuptor pentru vreo jumate de ora… faceti proba cu scobitoare.
Am lasat la racit si am pudrat cu zahar si cacao.
Lasă un răspuns
Pulpe de iepure cu bere
4 Responses to Chec cu inimioare
Ce dragut asa decorat cu inimioare ! Checul este dupa mine un dulce perfect…economic si gustos ! Sa nu mai vorbim …are atatea variante!!!
weekend placut!
Checii ar za best!
Pot sa spun ca sant vreo 10 ani de cand n-am mai facut nici un chec!!!Varianta asta imi pare foarte buna,vanilata si atragatoare.Promit ca primul chec il voi face in varianta asta si aparte prezentarea eleganta mi se pare bun la orice ora.
Pupici multi!!!
Arata minunat checul tau.. hmmm de inimioare nu mai zic ca devin sentimental ;))
Sa nu uit.. te invit cu mare drag sa raspunzi Provocarii lunii Iunie Dulce Romanie, pe care o gazduiesc luna asta pe blogul meu. Ingredientele propuse sunt ciresele si menta.. Mi-ar face placere participarea ta. Pupici si o zi buna