WordPress Templates

Ciuperci umplute cu urda (ricotta) si nuci

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Imi plac ciupercile de mor. Chiar imi plac mult, foarte mult! Mai ales cele umplute cu diverse chestiuni alimentare, coapte apoi in cuptor. Minunatie nu alta, parol! Dar astea, mmm….. astea….  ciupercile astea… ciuperci umplute cu urda si nuci… astea… sunt cele mai cele, creme de la creme! Reteta? Din Meniul perfect al lui Gordon Ramsay. Cartea asta e un „must have” pentru oricine in bucatarie, trust me!

Ciuperci umplute cu urda (ricotta) si nuci

Ingrediente pentru Ciuperci umplute cu urda (ricotta) si nuci

  • cateva ciupercute
  • 200 gr urda sau ricotta
  • o mana de miez de nuca macinat
  • ulei de masline
  • sare de mare 
  • piper proaspat macinat
  • o priza de oregano

Mod de preparare pentru Ciuperci umplute cu urda (ricotta) si nuci

Deci… incinge cuptorul la 200 gr si pune o folie de aluminiu intr-o tava. Stropeste cu putintel ulei de masline. Pune apoi fiecare ciuperca cu palaria in jos, dupa ce i-ai taiat codita, bineinteles! Presara foarte putina sare si  un praf de piper pe fiecare din ele si baga apoi tava cateva minute la cuptor.

Scoate tava din cuptor si invarte palariile ciuperci ca la hocus – pocus.

Intr-un bol amesteca urda / ricotta cu sare de mare, nucile macinate, oregano si omogenizeaza bine de tot aceasta compozitie. Umple cu amestecul asta fiecare palariuta, adica ciupercuta :P, stropeste  iarasi cu putintel ulei de masline si baga din nou tava la cuptor pana ce se inmoaie, cam 10-15 minute, la foc moderat.

Serveste-le calde alaturi de o salata sau ca garnitura la un gratar de pui.

Ciuperci umplute cu urda (ricotta) si nuci!  Sunt ultra-mega-OMG-the best… cele mai cele, ce mai!

Ciuperci umplute cu urda (ricotta) si nuci
Ciuperci umplute cu urda (ricotta) si nuci

Pofta buna!

8 Responses to Ciuperci umplute cu urda (ricotta) si nuci

  1. […] rosii, insa si cele preparate la cuptor cu diverse umpluturi sunt delicioase… in special cele umplute cu urda si nuci, sau cele cu hrisca, dar nici acestea simple, umplute cu oua si tocatura de ciuperci nu sunt mai […]

  1. Si eu sunt fan ciuperci la cuptor! Cu ricotta n-am facut dar ale tale arata bine!!

  2. Adina spune:

    Si tu esti ciupercaroasa?:))
    Sunt incantata ca am Meniul Perfect al lui Ramsay pentru ca am tinut cont de sfatul tau!
    Cand o rasfoiesc nici nu stiu ce sa prepar mai repede.:)

  3. Sunt grozave!! Nu sunt eu fan ciuperci, dar astea le mananc cu o pofta grozava 😉 Te tzuc!

  4. Ce coincidenta draga mea…si eu iubesc ciupercile de mor! 😀
    Aseara am facut un Quiche cu ciuperci multe muuulteee si cred ca azi repet operatiunea 😛
    Pana atunci pap de la tine, pupicei! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.