WordPress Templates

Ficatei cu naut

Candva, cand Miru era la gradinita, ii placeau  mult ficatei prajiti, ficatei cu sos de ceapa, ficatei cu mamaliguta. A mancat si  in vacanta, la mare, de la restaurat, deci cumva eram impacata cu ideea ca e  usor mancacioasa 🙂 Nu stiu cum s-a intamplat ca pe masura ce a crescut a devenit tot mai mofturoasa si  ficateii deja sunt pe lista „Astea Nu”. Zilele trecute am mai facut o incercare: ficatei cu naut. M-am gandit ca daca nautul ii place, poate o pacalesc si cu niste ficatei alaturi. Am scos repede o conserva de naut de la Sun Food ( nautul ala il maninca cu lingura, nu altceva), l-am scurs si la-m aruncat in tigaie…

Dar mai bine haideti sa va povestesc cum se prepara o farfurie cinstita de ficatei cu naut. Am avut insa surpriza ca Miru sa guste din ficatei, ba chiart a mancat putin, foarte putin 🙂 insa noi am avut grija sa nu mai lasam nimic pe a doua zi. Am copt si-o mamaliga si pfoai ce festin culinar am avut.

Ficatei cu naut

Ingrediente pentru reteta de Ficatei cu naut

Ficatei cu naut

  • 500 gr ficatei de pui
  • 1 conserva naut Sun Food
  • 1 conserva rosii Sun Food
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • sare
  • ulei de floarea soarelui
  • frunze dafin
  • boabe de piper

Ficatei cu naut

Mod de preparare pentru reteta de Ficatei cu naut

Spalati ficateii de pui, curatati-i de „pielita” alba si taiati-i in doua. Luati o tigaie incapatoare, puneti 4 linguri de ulei si adaugati ficateii de pui. Imediat ce se albesc pe o parte ii intoarceti si pe partea cealalta.  Turnati o ceasca de apa si dati focul la mic. Lasati ficateii de pui sa fiarba incet, pana ce incep sa se rumeneasca, apoi intoarceti-i de cateva ori. Trageti tigaia de pe foc sipastrati la cald.

Tocati o ceapa. Intr-o tigaia incapatoare caliti ceapa pana se albeste. Adaugati morcovul taiat feliute mici si subtiri si apoi boabele catifelate de naut. Amestecati pe foc de cateva ori pret de vreo 5-7 minute. Stingeti totul cu o rosii decojite taiate bucatele. Adugati o ceasca de apa, dafin si boabe de piep si lasati pe foc mic 20 minute. Sare dupa gust, mai putintel asa…

La sfarsit incorporati si bucatelele de ficatei de pui sau ii puteti pune alaturi, daca aveti copii super mofturosi.
Noi am facut intre timp si o mamaliga, ceea ce s-a dovedit a fi o alegere inspirata.

Ficatei cu naut

Voua va place nautul? In ce fel de preparate? Dar ficatei cu naut ati incerca?Ficatei cu naut

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Ficatei cu naut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.