WordPress Templates

Salata de piept de pui si quinoa

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Quinoa e un aliment, un ingredient cu care mi-am stresat prietenii acum ceva timp. Quinoa in sus, quinoa in jos, quinoa in toate salatele de le faceam. Pana si barbat-miu, care e destul de tolerant si ingaduitor si iubitor si intelegator cu toanele mele, pana si pe el a reusit quinoa sa il scoata din sarite. „Pai, bai, dar noi numai mancare de papagali avem? totul e cu quinoa asta?” Eh, ce stie lumea, bre? Quinoa asta e foarte tare. Mie imi place de mor si pe quinoa asta o fierb foarte putin, sau o las la hidratat de cu seara (insa de cand a venit caldura parca nu-mi mai vine a o lasa peste noapte, nu stiu de ce) si apoi o presar sau o arunc peste orisice. Ca de exemplu peste salata asta. Nu stiu ce mi-a dat asa un imbold sa o folosesc in salata asta, poate faptul ca era prea simpla si nu aveam ceva branza sa adaug. Mie nu-mi plac salatele simple :))

Deci, hai sa va zic cum se amesteca si cum se impreuneaza toate ingredientele astea in Salata de piept de pui si quinoa. Aceasta e o salata pe care o prepar de regula atunci cand ramane ceva gratar de pui sau friptura de piept de pui nemancat, e un mod inventiv si economicos de a recicla mancare.

Salata de piept de pui si quinoa

Ingrediente pentru reteta de Salata de piept de pui si quinoa

  • 200 gr spanac
  • 200 gr piept de pui
  • 1 lingura mare de quinoa
  • 1/2 ceapa rosie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita sumac
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

Salata de piept de pui si quinoa

Mod de preparare pentru reteta de Salata de piept de pui si quinoa

Pieptul de pui spalat si uscat foarte bine, il taiati in suvite sau bucatele potrivite si il trageti usor la tigaie cateva minutele pe fiecare parte. Daca va ramane piept de pui de la gratar sau friptura de o zi inainte, apai nu il aruncati, ci il reciclati in aceasta salata de piept de pui si quinoa.

Amestecati bucatile de piept de pui cu frunzele de spanac si ceapa rosie taiata feliute subtiri. Stropiti cu un amestec de ulei de floarea soarelui presat la rece, zeama de lamaie, sare, sumac si un strop de piper proaspat macinat.

La final adaugati si quinoa. Pentru a pregati quinoa este necesar sa o fierbeti timp de 10 minute in putina apa si apoi sa o scurgeti.

E o salata de piept de pui si quinoa extrem de usoara si satioasa si ii puteti adauga si alte ingrediente ca branza, rosii, felii subtiti de castravete.

 Salata de piept de pui si quinoa Salata de piept de pui si quinoa

One Response to Salata de piept de pui si quinoa

  1. […] aşa că trebuie s-o folosesc cumva. Am început cu salata de pui cu quinoa, după reţeta lui Alice, doar că am înlocuit spanacul cu valeriană şi ceapa roşie cu ceapă verde. Ne-a plăcut, deşi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.