WordPress Templates

Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Inca mai gasiti dovleci in piete si in supermarketuri. Despre dovlecii placintari vorbesc, desi cred ca inca mai gasiti si dovleci pentru sculptat, adica bostani. Noi am luat zilele astea si bostani, pe care insa, din pacate nu am mai reusit sa ii sculptam in noaptea de Halloween. Inca ii avem si cred ca ii vom sculpta curand, le vom aprinde lumanarele si ii vom pune prin balcon. Caci da, noi ne pregatim de Halloween cu tot felul de prajituri, cu mers la petreceri si cu deghizat copilul in ceea ce vrea, fara sa ne gandim ca am trai sentimente de admiratie sau veneratie satanica. E fun! Iar Miruna abia asteapta sa fie ba vrajitoare, ba printesa razboinica, ba un schelet umblator. Dar anul asta, desi Miruna a mers la 3 petreceri de genul asta, nu am afisat nicio poza si nici nu o vom face prea curand.

Asta seara am scos un dovleac placintar, l-am taiat in doua si l-am bagat la cuptor. Ceea ce a iesit e un fantastic de delicios dovleac copt cu dulceturi sublime si caju de la Solaris.

Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

Ingrediente pentru reteta de Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

Mod de preparare pentru reteta de Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Taiati dovleacul placintar pe lungime si scobiti-l de seminte. Puneti-l intr-o tava mica, cat sa incapa si sa nu ramana mult gol pe langa.

Umpleti scobitura dovleacului cu bucatelele delicioase din punguta Dulceturi sublime, care este de fapt amestec de fructe uscate: ananas, stafide, caise, smochine, curmale, cirese, papaya. Il puteti folosi ca atare sau il puteti pune in produse pufoase preparate in casa, cocktailuri sau amestecuri de cereale pentru un mic dejun rapid si consistent.

Adaugati si o manuta de caju usor sfaramat si bagati tava la cuptor pentru… 40 minute, la foc domol. Sincer nu am contorizat exact minutele, dar mai verificati si voi tava. Nu este o prajitura sau un fel de mancare pe care trebuie sa stai cu ochii fix pe ceas. Mai scoateti tava, mai verificati. Ideea e sa se coaca usor.

Scoateti tava si inainte de a servi stropiti totul cu putin sirop de artar ecologic. Eu am folosit sirop de artar canadian pus la dispozitie de Solaris si am ramas profund impresionata. Cumparasem in trecut altele, dar erau ca un fel de zahar topit, la gust ma refer.Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

2 Responses to Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju

  1. [...] un dovleac copt sa stii ca tu poti sa il manici asa simplu, doar copt, sau sa il stropesti cu tot felul de fructe uscate, sa-l indulcesti cu sirop de agave sau artar, iar buna parte din miezul sau dulce si copt, aromat [...]

  1. Victor spune:

    Acum vreo 20 de ani, adică pe vreme când încă zburdam în burlăcie :) ), puneam pepeni şi dovleci plăcintari. Puneam 1 Ha de pepeni şi plăcintari vreo 200 mp. Nu-ţi mai zic câtă producţeie aveam, că mergeam cu căruţa prin sate şi cu maşina prin pieţe toată vara şi toată toamna. Avea un târg cu câteva fete de prin sate. Le lăsam plăcintarii la juma de preţ pentru a-mi face plăcinte pentru zilele când reveneam cu marfă. :) ))
    Altfel, ca să revin la partea culinară, după nebunia cu dovlecii-felinare de zilele astea, trebuie să mărturisesc că nu-i iarnă în care să nu coc dovleac în spuză, să nu mănânc plăcinte cu dovleac şi că îmi pare rău că nu mai fierb lapte în dovleac aşa cum făceam în copilărie.
    De reţeta ta nu zic prea multe, că dacă aş bătea câmpii ca până acum, nu mi-ai aproba comentariul.
    Fain, sincer, chiar îmi place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>