Ciuperci umplute cu hrisca
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Reteta asta e preparata mai demult, dar abia acum mi-am adus aminte de ea. Am vrut sa o postez pentru ca tot zilele astea sunt complet in pana de idei culinare, adica mai pe romaneste: nu am gatit nimic si nici nu pot sa ma hotarasc cu ce sa uimesc facebook-ul 🙂
Deci, pentru astazi, dragii mei cititori, va aduc niste Ciuperci umplute cu hrisca. Se prepara la cuptor, iar hrisca e … dar mai bine va las pe voi sa descoperiti ce si cum. Eu va zic: e buna!
Ingrediente pentru reteta de Ciuperci umplute cu hrisca
- cateva palarii de ciuperci
- 50 gr hrisca
- 50 gr branza de capra
- un strop de sare
- cateva linguri de ulei de masline
Mod de preparare pentru reteta de Ciuperci umplute cu hrisca
Puneti hrisca la hidratat in apa rece, cat sa o acopere usor. Lasati-o vreo 2 ore si apoi scuregti-o de apa, mai exact o rasturnati frumusel intr-o strecuratoare. Lasati-o 10 minute sa se scurga si sa picure ceea ce nu a putut sa absoarba.
Incalziti cuptorul la 180 grade, apoi cand bagati tava in cuptor, veti reduce usor.
Pe o tava intinsa, pe foaia de copt, puneti cate o ciuperca, cu palaria in jos. Fara codite, da?! Stropiti cu ulei de masline si sare si puneti la cuptor pentru 7 minute, la foc moderat.
Scoateti tava cu palariile de ciupercute imediat ce au lasat zeama si s-au inmuiat putin. Umpleti fiecare palarie de ciupercuta cu cate o lingura sau doua de hrisca hidratata. Dati la cuptor pentru 10 minute, la foc mic.
Scoateti si presarati deasupra fiecarei ciuperci umplute cu hrisca cate putintica branza de capra. Consumati-le calde, cu o salata alaturi.
Pofta buna!
Lasă un răspuns
Dovleac copt cu dulceturi sublime si caju
One Response to Ciuperci umplute cu hrisca
nu arata rau deloc,mi_a venit apă în gura, îmi plac la nebunie ciupercile, fac des ciuperci cu cașcaval la cuptor 😉
de vara și până toamna târziu consum ciuperci de pe islaz 😉 am băgat și la congelator 🙂 super bune plus câini place la nebunie să le adun 😉