WordPress Templates

Salata orientala cu maioneza de avocado

Print pagePDF pageEmail page

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ieri seara am facut o salata. Sincera sa fiu aveam asa o pofta de o salata de boeuf putin reiventata, cu  ceva piept de pui pus pe gratar, cu niste legume si o maioneza usoara de avocado. Dar pentru ca mi-a fost lene sa pun din timp la dezghetat niste carne, am preferat ceva mai simplu si  fara carne. Am preparat o salata orientala cu maioneza de avocado. Prosibil ca salata asta sa se numeasca altfel, habar nu am, dar eu sub numele asta am cunoscut tipul asta de salata cu legume, ceapa si oua fierte :) salata orientala. Dar, sa lasam amintirile si sa mancam. Apropo, ce faceti bun de sarbatori?

Salata orientala cu maioneza de avocado

Ingrediente pentru reteta de Salata orientala cu maioneza de avocado

  • 1 cartof mare fiert
  • 2 oua fierte
  • 1 ceapa
  • cateva felii de gogosari in otet
  • 1 conserva mica de boabe de fasole rosie
  • cateva linguri de maioneza de avocado
  • 2 linguri ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare de mare

Salata orientala cu maioneza de avocado

Mod de preparare pentru reteta de Salata orientala cu maioneza de avocado

Practic nu e chiar un mod de preparare, e doar un mod de a le “arunca” intr-un bol. Deci, sa povestim.

Puneti ouale la fiert in apa rece timp de 8 minute. Apoi le scoteti si sub jetul de apa rece, le decojiti. Se vor decoji frumos si usor, perfect. Taiati fiecare ou in 6 bucati.

Cartoful sau cartofii, daca vreti o salata mai mare, spalati-l bine si puneti-l la fiert 15 minute in apa rece, cu tot cu coaja. Abia dupa ce este fiert il veti decoji.

Intr-un bol veti pune apoi cartoful taiat bucati, boabele de fasole rosie scurse din conserva, ceapa taiata feliute mici, 2 linguri ulei de masline si cateva cristale de sare de mare. Apoi amestecati usor. Adaugati gogosarii din otet, scursi si taiati bucati potrivite ca marime, precum si bucatile de ou si amestecati usor pentru a nu se zdrobi galbenusul.  Adaugati 2 linguri de maioneaza de avocado. Amestecati.

Potriviti de sare si stropiti cu putin otet balsamic.

Lasati putin sa se aseze ingredientele si sa isi ia fiecare din savoarea celuilalt, sa se amestece. Toata treaba asta va dura cam 5-8 minute, apoi luati o furculita si hop-hop… sa o devoram. Delicioasa aceasta salata orientala cu maioneza de avocado, asa-i?

Pofta buna!

Salata orientala cu maioneza de avocado

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>