WordPress Templates

Guguluf cu rahat si ciocolata

O  poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

In weekend am avut pofta de ceva dulce si pufos, usor aromat. Ceva sa ma indemne spre magia zilelor de sarbatoare ce vor urma curand. Si pentru ca am fost nevoiti sa stam in casa (deh vreme super proasta si zile cu stranut, tuse si multe servetele, si inca nu ne-am revenit!), dar si pentru ca mi-am luat o noua tava speciala, rotunda, de guguluf, am copt acest mic Guguluf cu rahat si ciocolata, de vi-l arat in pozele de mai jos. Delicios!

Guguluf cu rahat si ciocolata

Ingrediente pentru reteta de Guguluf cu rahat si ciocolata

  • 4 oua
  • 1 cutie lapte condensat
  • 250 gr faina alba de grau  Arpis 000
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100-150 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara praf
  • o mana de stafide aurii
  • cateva bucatele de rahat
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 30 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare pentru reteta de Guguluf cu rahat si ciocolata

Amesteca faina alba de grau, tip 000, cu amidonul, praful de copt, scortisoara si nucsoara.

Incalzeste cuptorul la 180 grade, treapta 2-3 pentru aragazele obisnuite, pe gaz. Imi doresc unul electric, dar pana tunci trebuie sa ma descurc cu marele alb, zanusi, de il am de vreo zece ani deja  :).

Intr-un bol incapator incepe si mixeaza ouale intregi impreuna cu laptele condensat. Adauga laptele rece si untul topit, dar racit. Mixeaza in continuare si adauga, in ploaie, amestecul de faina.

Pregateste tava de guguluf (20 cm) adica o ungi cu unt si o tapetezi cu putina faina. Toarna compozitia care trebuie sa fie de consistenta unei smantani foarte groase. Presara din loc in loc stafidele si bucatelele de rahat. Da forma la cuptor si coace la foc moderat 40-45 minute. Fa testul cu scobitoarea, daca aceasta iese curata atunci inseamna ca acest guguluf cu rahat si ciocolata este gata copt. Lasa-l la racit in forma, timp de 10 minute, apoi scoate-l si inveleste-l intr-un  prosop gros si curat si lasa-l asa pana se raceste complet.

Pune pe baie de aburi si topeste ciocolata, rupta bucati, impreuna cu laptele si untul. Omogenizeaza si toarna amestecul asta asa caldut si fluid peste guguluful racit complet. Presara si fulgi de nuca de cocos pentru un aer festiv 🙂  Apoi taie-l in felii si consuma-l alaturi de o cana de ceai… sau cafea… sau lapte cald… sau ce va place si cum va place!

Guguluf cu rahat si ciocolata

 Guguluf cu rahat si ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.