WordPress Templates

Burger vegetarian de linte si ciuperci

Print pagePDF pageEmail page

O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu

Mancarurile cu linte au devenit printre preferatele mele. Supa de linte rosie e delicioasa, iar hummusul din linte rosie e mult mai soft decat cel clasic, din naut. Astazi va imbii cu un delicios burger vegetarian, adica un burger  fara carne. Da, un Burger vegetarian de linte si ciuperci. Nu as fi crezut ca vreodata as putea manca burger fara carne :) , vorbeste carnivorul din mine , dar uite ca a venit si ziua aia. Si nu regret deloc. Iar reteta am vazut-o la Laura Laurentiu, cu putin timp in urma, insa eu am combinat lintea cu ciupercile.

burger vegetarian de linte si ciuperci

Ingrediente pentru reteta de Burger vegetarian de linte si ciuperci

  • 100-150 gr linte rosie
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • pesmet
  • sare si piper

Mod de preparare pentru reteta de Burger vegetarian de linte si ciuperci

Curatati si tocati ceapa marunt. Intr-o cratita incingeti 2 linguri de ulei si puneti ceapa si usturoiul zdrobit. Cand s-au albit, adaugati ciupercile maruntite. Lasati pe foc pana se evapora apa lasata de ciuperci.

Intr-o cratita fierbeti lintea rosie. Cam in maxim 15-20 de minute ar trebui sa fie fiarta. Scurgeti-o si cand se raceste rasturnati-o intr-un bol. Incorporati amestecul de ciuperci si omogenizati. Adaugati sare si piper dupa gust. Amestecati bine si ar trebui sa obtineti un amestec vartos. Este important ca lintea sa fi fost bine scursa de apa si aproape rece. Modelati cu palmele niste chiftele din linte si ciuperci pe care le tregeti usor pe o parte si alta prin pesmet. Astfel veti obtine cate un burger. Din ingredientele date, mie mi-au iesit cam 6-7 burgeri, depinde  de cat de mari sau grosi ii modelati.

Intr-o tava, in care ati pus o foaie de copt, veti pune burgetii unul langa altul si apoi predati tava cuptorului incalzit dinainte. Coaceti la foc moderat, intorcand usor burgerii pe o parte si pe alta, cam 20 de minute, depinde de cuptor.

Scoateti burgerii si consumati-i calzi. Eu i-am pus in cate o chifla din faina integrala, cu niste salata, felii de rosii, cate o lingura zdravana de maioneza de avocado si varza tocata. Daca mai aveam si niste castraveciori murati… mamaaa ce bunatate!

Burgeri-vegetarieni-din-linte9

Pofta buna!

3 Responses to Burger vegetarian de linte si ciuperci

  1. [...] fotografia, veti intelege si voi de ce Si, ca un facut, am mai vazut o minunatie asemanatoare  la Alice. Clar, n-am mai rezistat si am facut si eu varianta mea..insa am ramas doar la chiftele de linte, [...]

  2. [...] ceva vreme o folosesc la salate, la shaorma , si a fost un ingredient senzational pentru vestitul burger vegetarian din linte si ciuperci. Noua ne place foarte mult si este extrem de sanatoasa. Mult mai simplu si mai rapid de preparat [...]

  3. [...] Ce imi place cel mai mult la chiftelutele de linte este ca se prepara foarte repede! Lintea se fierbe in 10-15 minute, compozitia e gata in cateva minute si prajitul dureaza maxim 20 de minute! De asemenea, sunt foarte versatile. Aici am prezentat reteta mea de baza pentru chiftelute de linte rosie, insa puteti adauga si alte ingrediente precum masline feliate, porumb dulce, radacinoase date pe razatoare etc. Imaginatia este limita! De exemplu, Alice a adaugat ciuperci si a creat niste chiftelute de linte super-proteice! [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>