WordPress Templates

Taitei gradinaresti cu nuci

O stiti pe Laura de la Taitei gradinaresti – paste pentru copii? Ar cam trebui sa o stiti de acum inainte 🙂 caci Laura face niste taitei de casa nemaipomeniti. De curand am primit taitei gradinaresti fini si subtiri, preparati manual in micutul ei atelier. Asa ca am pus repejor si am facut o portie mare de taitei gradinaresti cu nuci, alune de padure si sirop de cocos. Deliciosi.

Mi-au placut taiteii „fabricati” de Laura pentru ca isi pastreaza foarte bine forma si dupa ce sunt fierti si preparati. Nu se rup, nu se „impanzesc” prin oala, raman fermi si isi pastreaza culoarea. Eu am folosit taitei gradinaresti din faina alba de grau, oua, fructe de padure si turmeric. Dar mai gasiti in varianta sfecla, spanac si condimente.

Taiteii (indiferent de forma in care ii comercializeaza sub numele de Taitei Gradinaresti) sunt preparati manual din faina, apa, oua, (in principal). Sunt colorati cu turmeric (galben), spanac (verde), sfecla (rosu), fructe de padure, mure (mov) asa ca sunt siguri pentru copii intrucat colorantul este 100% natural. Daca ar fi dupa mine as recomanda ca taiteii simpli si cei colorati cu turmeric, fructe de padure, sfecla, morcov sa ii pregatiti in varianta sarata (branza sarata de tip telemea, sos de rosii, carnita) iar cei cu spanac, condimente, sfecla in varianta dulce (nuci, alune, sosuri dulci). Si in primul rand pentru culoare, nu neaparat pentru ca taiteii in sine ar fi unii dulci sau altii sarati 🙂

Taitei gradinaresti cu nuci

Indiferent de forma si culoarea pe care o au puteti fara probleme sa ii folositi in orice fel de combinatii. Asta pentru ca taiteii nu au gust sau miros special 🙂 (cel putin eu nu mi-am dat seama daca au). Vi-i recomand pentru copii fara sa stau prea mult pe ganduri. Sunt facuti pe bune, de la zero, de manute harnice si cu drag de oameni.

In cele ce urmeaza o sa va zic cum am pregatit eu o portie serioasa de taitei gradinaresti cu nuci.

Ingrediente pentru reteta de taitei gradinaresti cu nuci

Taitei gradinaresti cu nuci
  • 6 rotocoale de taitei simpli, fructe de padure, turmeric
  • o mana de nuci si alune macinate
  • sirop de cocos
Taitei gradinaresti cu nuci

Mod de preparare pentru reteta de taitei gradinaresti cu nuci

Puneti intr-o craticioara apa la fiert. Cand clocoteste apa puneti rotocoalele de taitei. Reduceti focul si lasati 4 minute. Pe ambalaj este trecut timpul recomandat pentru fierbere de 3-4 minute. Timpul mi se pare potrivit pentru fierberea „al dente” si vi-l recomand si voua. Deci, inca o bila alba pentru taiteii Laurei.

Scurgeti-i si transferati-i intr-o farfurie calda. De remarcat ca nu am simtit nevoia sa ii trec printr-un jet de apa (cum mai procedez in cazul unor paste cumparate din comert), iar apa in care au fiert a ramas destul de curata si limpede.

Taitei gradinaresti cu nuci

Am macinat repejor niste miez de nuca si alune de padure. Am presarat din belsug si am stropit intreaga farfurie cu sirop de cocos bio. Excelent! Jur.

Ce mi-a placut (iarasi) este faptul ca am fiert niste taitei pe care i-am uitat intr-un bol (dupa ce i-am scurs) si dupa vreo doua ore erau la fel de frumosi si deloc uscati si deloc lipiti intre ei. Super treaba! Asa ca am turnat niste lapte cald peste ei, muuuuult zahar, si le-am dat doua clocote 🙂

Taitei gradinaresti cu nuci

Inchei prin a va spune ca imi plac mult acesti taitei colorati 🙂 gradinaresti si va mai spun ca ii gasiti in unele bacanii din Iasi si din tara. Mai multe detalii gasiti pe pagina lor de Facebook @taiteigradinaresticugust

Faci o treaba super, Laura.

Taitei gradinaresti cu nuci

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.