Tarta cu branza sarata si rosii
Cred ca stiti ca sunt fan tarte sarate. Sigur stiti. Ca am tot turuit pe aici si pe facebook si am si niste retete super si mereu improvizez cate o tarta sarata. Sunt printre favoritele mele, asta pentru ca sunt versatile si sunt minunate fie calde, fie reci. De data aceasta am copt o tarta cu branza sarata si rosii cherry, cu blat crocant si umplutura cremoasa.
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu branza sarata si rosii
- pentru blat:
- 150 gr faina
- un strop de sare
- 60 gr unt rece
- cateva linguri de lapte rece
- 1 ou
- pentru umplutura:
- 200 gr branza de capra cremoasa La Colline
- 100 gr smantana grasa
- un strop de sare
- 200 gr rosii cherry
Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu branza sarata si rosii
Mai intai pregatiti blatul si va trebui sa amestecati intr-un bol faina cu sarea si untul rece, pana ce intreg amestecul capata consistenta unor firimituri de biscuiti. Apoi adaugati oul si cateva linguri de lapte rece si incepeti sa adunati „firimiturile” care vor lua forma unui aluat. Intindeti aluatul in foaie grosuta. Luati o tava rotunda, de tarta, cu marginile ondulate si ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Apoi puneti aluatul in forma si presati usor pentru ca acesta sa ia forma tavii. Intepati din loc in loc cu furculita. Dati tava la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade.
Intre timp pregatiti umplutura, adica va trebui sa amestecati branza sarata si cremoasa de capra cu smantana grasa si un strop de sare.
Scoateti tava de la cuptor si turnati compozitia de branza. Puneti rosiile cherry pe intreaga suprafata, din loc in loc.
Dati tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la 170 grade, pana capata culoare si se „rumeneste deasupra”.
Pofta buna!
Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc
Salata de hering si fasole rosie
Lasă un răspuns