O seara, o cina, prieteni
O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Am avut placerea de a participa la o cina cu Electrolux in cadrul proiectului „Passion4Cooking” – Moldova & Bucovina.
Astfel ca am plecat spre capitala cu trenul (tuc-tuc) impreuna cu Miha si Lory. Destinatia: Club Cortina, Corbeanca.
Spre seara ne-am adunat cu totii la o strasnica sesiune de gatit moldoveneste. De data asta am avut si cativa ucenici, cam cate doi pentru fiecare dintre cele trei bloggerite moldovence :).
Dupa care ne-am pus sortuletele, ne-am adunat in jurul plitelor si cuptoarelor – oh, doamne! cuptorul ala, – iar Departamentul de marketing de la electrolux, adica Mugur si Carmen au furat startul cu o versiune bucuresteana a alivencilor. O minunatie, parol! asta demonstreaza ca lucrul in echipa este cheia tuturor reusitelor. Sper sa pun mana pe reteta, asta daca nu o pazi-o cu strasnicie.
Lory si echipa ei s-au apucat de delicioasa plachie de crap. O minunatie, o spun cu toata inima, si asta mai ales ca eu, nefiind fan peste, am lasat farfuria goala :P. Good job, Lory!
Miha, ce sa mai povestec de ea? O stiti… micuta, simpatica si muncitoare, a croit niste coltunasi moldovenesti… yummmy-yummy. Iar Monica (am aflat ca si ea e moldoveanca :P) s-a miscat atat de rapid si a prajit cativa coltunasi. O senzatiee…de vis!
Eu si echipa mea de ucenici, Cristina Bunea si Mariuca Tocae, ne-am pus serios pe treaba. Aveam de facut o Julfa moldoveneasca, cu seminte de canepa. Am mai pregatit Julfa, insa doar cu nuci, astfel incat operatiunea fierberii canepei mi-a dat ceva emotii. Nu stiu cum, dar mai toata lumea a intins si invartit turtele pentru Julfa. Toti erau plini de faina si intindeau cu sarg foile de julfa pentru a obtine gradul de transparenta acceptat :). Turtele se intindeau, apoi se coceau si intr-un final a rezultat un munte de turtite.
Dupa ce am fiert canepa si am asamblat foaie cu foaie, traditionala julfa, ne-am asezat cu toti la masa.
Cina a fost deschisa de un savuros bors de sfecla,
de coltunasii lui Miha care s-au mancat in mare parte dinainte de a ne aseza la masa :)),
de turta cu malai a lui Carmen, ce sa mai zic? A disparut subit, feliuta cu feliuta, indata ce a fost scoasa din cuptor, dar nu inainte de a fi primenita cu un mot de smantana.
plachia de crap a lui Lory,
Julfa a ramas in paza lui Carmen, pana a doua zi, asta din motive… tehnice – in speta, Julfa se face azi si se consuma maine, got it? Sper sa fi fost delicioasa 🙂
O seara minunata, mancare gatita cu drag si prieteni minunati Pe curand, dragii mei. Multumesc lui Catalin pentru poze.
Lasă un răspuns
Lunea Gateste Romaneste – Invitat Emily BM
11 Responses to O seara, o cina, prieteni
Poate o sa am si eu sa ma inscriu la vreo provocare din asta,dar la Ardeal s-au anuntat deja nume mari:))
Delicioasa cina!Felicitari,Alice&co
Sa ne fie de bine! :)))
Foarte frumoa..bravo!!
Felicitari fetelor santeti grozave toate!
Albinutza unde se gasesc farfurii din acelea albe cu model in relief, de ceva vreme imi doresc sa am si eu, sant superbe!
va distrati teribil fetelor ! da,sa stii ca eu seminte de canepa n-am mancat.Nici nu stiam ca se mananca pana de curand de cand moda asta naturista de a manca tot felul de seminte.
Fetelor, va multumesc . Pupici!
Draga pansy….Julfa se face numai cu seminte de canepa. Este o reteta veche, pur moldoveneasca si care se face numai cu saminta de canepa fiarta. Imi pare rau ca te dezamagesc , insa nu e o „moda bio”.
Versiunea mai moderna a Julfei e cea cu nuca.
Foarte frumos!Felicitari fetelor!
Sa va fie de bine, caci meniul a fost grozav! Pup cu drag