WordPress Templates

O seara, o cina, prieteni

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

 

Am avut placerea de a participa la o cina cu Electrolux in cadrul proiectului „Passion4Cooking” – Moldova & Bucovina.

Astfel ca am plecat spre capitala cu trenul (tuc-tuc) impreuna cu Miha si Lory. Destinatia: Club Cortina, Corbeanca.

Spre seara ne-am adunat cu totii la o strasnica sesiune de gatit moldoveneste. De data asta am avut si cativa ucenici, cam cate doi pentru fiecare dintre cele trei bloggerite moldovence :).

Sesiunea a fost deschisa de Roxana, care venise cu tema fixata de Carmen: curatarea crapilor. Si s-a descurcat de minune.

Dupa care ne-am pus sortuletele, ne-am adunat in jurul plitelor si cuptoarelor – oh, doamne! cuptorul ala, – iar Departamentul de marketing de la electrolux, adica Mugur si Carmen au furat startul cu o versiune bucuresteana a alivencilor. O minunatie, parol! asta demonstreaza ca lucrul in echipa este cheia tuturor reusitelor.  Sper sa pun mana pe reteta, asta daca nu o pazi-o cu strasnicie.

Lory si echipa ei s-au apucat de delicioasa plachie de crap. O minunatie, o spun cu toata inima, si asta mai ales ca eu, nefiind fan peste, am lasat farfuria goala :P. Good job, Lory!

Miha, ce sa mai povestec de ea? O stiti… micuta, simpatica si muncitoare, a croit niste coltunasi moldovenesti… yummmy-yummy. Iar Monica (am aflat ca si ea e moldoveanca :P) s-a miscat atat de rapid si a prajit cativa coltunasi. O senzatiee…de vis!

Eu si echipa mea de ucenici, Cristina Bunea si Mariuca Tocae, ne-am pus serios pe treaba. Aveam de facut o Julfa moldoveneasca, cu seminte de canepa. Am mai pregatit Julfa, insa doar cu nuci, astfel incat operatiunea fierberii canepei mi-a dat ceva emotii. Nu stiu cum, dar mai toata lumea a intins si invartit turtele pentru Julfa. Toti erau plini de faina si intindeau cu sarg foile de julfa pentru a obtine gradul de transparenta acceptat :). Turtele se intindeau, apoi se coceau si intr-un final a rezultat un munte de turtite.

 

Dupa ce am fiert canepa si am asamblat foaie cu foaie, traditionala julfa, ne-am asezat cu toti la masa.

Cina a fost deschisa de un savuros bors de sfecla,  

de coltunasii lui Miha care s-au mancat in mare parte dinainte de a ne aseza la masa :)),

de turta cu malai a lui Carmen, ce sa mai zic? A disparut subit, feliuta cu feliuta, indata ce a fost scoasa din cuptor, dar nu inainte de a fi primenita cu un mot de smantana.

plachia de crap a lui Lory,

Julfa a ramas in paza lui Carmen, pana a doua zi, asta din motive… tehnice – in speta, Julfa se face azi si se consuma maine, got it? Sper sa fi fost delicioasa 🙂

   O seara minunata, mancare gatita cu drag si prieteni minunati Pe curand, dragii mei. Multumesc lui Catalin pentru poze.

 

11 Responses to O seara, o cina, prieteni

  1. Mitinita spune:

    Poate o sa am si eu sa ma inscriu la vreo provocare din asta,dar la Ardeal s-au anuntat deja nume mari:))

  2. Delicioasa cina!Felicitari,Alice&co

  3. Miha spune:

    Sa ne fie de bine! :)))

  4. Rocsy Ciobanu spune:

    Foarte frumoa..bravo!!

  5. mandala spune:

    Felicitari fetelor santeti grozave toate!

  6. mandala spune:

    Albinutza unde se gasesc farfurii din acelea albe cu model in relief, de ceva vreme imi doresc sa am si eu, sant superbe!

  7. pansy spune:

    va distrati teribil fetelor ! da,sa stii ca eu seminte de canepa n-am mancat.Nici nu stiam ca se mananca pana de curand de cand moda asta naturista de a manca tot felul de seminte.

  8. Alice spune:

    Fetelor, va multumesc . Pupici!

  9. Alice spune:

    Draga pansy….Julfa se face numai cu seminte de canepa. Este o reteta veche, pur moldoveneasca si care se face numai cu saminta de canepa fiarta. Imi pare rau ca te dezamagesc , insa nu e o „moda bio”.
    Versiunea mai moderna a Julfei e cea cu nuca.

  10. langmina spune:

    Foarte frumos!Felicitari fetelor!

  11. Cristina spune:

    Sa va fie de bine, caci meniul a fost grozav! Pup cu drag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.