WordPress Templates

Coaste de miel cu harissa si naut

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

O reteta in care niste coaste de miel cu harissa si naut au facut deliciul unui pranz consistent si bun-bun de tot. E o reteta pe care o puteti prepara atat folosind coaste de miel cat si de oaie, capra sau ied, diferenta nu este majora. De asemenea coastele marinate rapid cu ajutorul caserolei de marinare rapida si al aparatului de vidat Food Saver sunt senzationale, fragede si suculente. Gatite in cuptor sau pe gratar, de ce nu, sunt un adevarat deliciu. Iar „salsa” de naut sau garnitura de naut cu patrunjel si ardei kapia copti in otet vor face ca pranzul sa fie un adevarat festin.

Notati, da?!

Coaste de miel cu harissa si naut

Ingrediente pentru reteta de Coaste de miel cu harissa si naut

  • 500 gr coaste de miel

pentru marinare:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite de harissa
  • cateva picaturi de sos tabasco
  • 1 lingura sos de soia
  • cimbru uscat
  • sare de mare

pentru „Salsa de naut”

  • 200-250 gr naut fiert
  • 1 ardei kapia copt (conservat in otet daca nu aveti proaspat)
  • 1/2 legatura patrunjel verde

Coaste de miel cu harissa si naut

Mod de preparare pentru reteta de Coaste de miel cu harissa si naut

Mai intai vom pregati carnea pentru marinare. Astfel ca amestecati uleiul cu sosul de soia si sosul tabasco, incorporati sare marina si harissa. Ungeti cu acest amestec coastele de miel. Puneti coastele de miel in caserola pentru marinare rapida si presarati si cimbrul uscat. Inchideti caserola si rotiti butonul la semnul „inchis”. Cuplati furtunul special intre caserola de marinare rapida si aparatul de vidat. Invartiti butonul pana la semnul „marinare” si apasati butonul „vidare” al aparatului Food Saver. Acesta isi va face treaba si imediat ce procedeul este gata, rotiti butonul pana la semnul „inchis” si decuplati furtunul special. Puneti caserola la rece pentru 20 minute.

Coaste de miel cu harissa si nautCoaste de miel cu harissa si naut

Scoateti coastele de miel din caserola si puneti-le intr-o tava termorezistenta. Stropiti cu un strop de ulei si adaugati putintica apa. Acoperiti cu o folie si dati la cuptor pentru 35-40 minute, la foc molcom. Grija mare: cuptorul sa fie incalzit inainte!

Serviti coastele de miel cu naut amestecat cu patrunjel verde tocat si suvite sau bucatele de ardei kapia copt si conservat in otet.

Pofta buna la coaste de miel cu harissa si naut!

Coaste de miel cu harissa si naut Coaste de miel cu harissa si naut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.