Clatite cu ananas caramelizat
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Diminetile de weekend sunt cele mai minunate, parol! Desi ne trezim tot de dimineata, desi nu lenevim in pat si muncim la fel de mult ca in timpul saptamanii, diminetile de weekend sunt cele mai minunate. Si asta pentru ca R. imi pregateste cafeaua si mi-o aduce aburinda cu mult lapte si zahar brun, si pentru ca in timp ce eu sorb din cafea el ne pregateste sandvisurile sau ne face pancakes! Cum sa nu fie niste dimineti perfecte?!
Dar tot pentru ca e weekend avem timp sa facem si cate unul, doua deserturi, iar Mirunei au inceput sa ii placa clatitele, asa incat ne cere destul de des sa facem clatite.
Duminica am facut o portie mai marisoara de clatite si am incercat ceva absolut nou: Clatite cu ananas caramelizat. Pentru aceasta am folosit ananas rondele de la Sun Food, excelent pentru un asemenea desert. Despre desertul asta am numai cuvinte de lauda, e potrivit pentru zilele in care iti doresti ceva foarte dulce, extrem de dulce, dar atata de dulce incat sa nu ti se strapezeasca dintii si sa ti se aplece. Desertul asta e dulce, sublim de dulce si iti creeaza o asemenea dependenta, incat cu greu vei spune Stop. Dar, dupa cum v-am zis e doar pentru zilele sau momentele in care vrei ceva foarte dulce… si putin acrisor :))
Ingrediente pentru reteta de Clatite cu ananas caramelizat
- 2 oua
- 200 gr faina
- 600 ml lapte
- un strop de sare
- 1 conserva ananas rondele Sun Food
- 250 gr zahar
- 1/2 lamaie
Mod de preparare pentru reteta de Clatite cu ananas caramelizat
Mai intai vom prepara clatitele. Astfel ca vom separa ouale si vom bate albusurile spuma tare. Intr-un bol mixati galbenusurile cu laptele si adaugati faina in ploaie. La sfarsit incorporati cu telul si spuma de albusuri.
Luati cate un polonic mic din compozitie, turnati-l in tigaia incinsa si unsa cu putin ulei si prajiti fiecare clatita pe ambele parti, cateva secunde. Scoateti si procedati astfel pana terminati intreaga compozitie si clatitele stau randuite unele peste altele, acoperite cu un servet de hartie.
Apoi vom face ananasul caramelizat. Puteti folosi si ananas proaspat, dar conservele de ananas rondele in sirop indulcit de la Sun Food va scutesc de efort, timp si bani. Sunt ideale!
Intr-o cratita incapatoare puneti pe foc mic zaharul tos. Supravegheati-l cu vigilenta si nu amestecati deloc in el pe masura ce se topeste. Imediat ce s-a topit si incepe sa isi schimbe culoarea, amestecati doar putintel si stropiti cu zeama de lamaie. Aveti mare grija, sa trageti cratita de pe foc si sa fiti atent sa nu va stropiti cu zaharul incins.
Puneti in zaharul topit rondelele de ananas si invartiti-le usor. Daca se lipeste prea tare pueti pune o lingura din zeama de compot si lasati pe foc pana se inmoaie si sosul se ingroasa. Scoateti si umpleti cu ele clatitele! Turnati sosul caramelizat deasupra!
Lasă un răspuns
Food Saver te ajuta sa “salvezi” mancarera gatita
2 Responses to Clatite cu ananas caramelizat
Deci mi-a venit apa in gura cand am vazut aceasta minunatie de desert. E facuta putin ca sa-mi starneasca interesul de a o gati, sincer. Arata incredibil de bine! Multumesc mult pentru reteta!
Ma bucur ca iti place reteta! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂