Biscuiti cu branza brie
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Nu strambati din nas! Biscuitii astia sunt extraordinari de buni, in genul saratelelor, poate mai putin sarati, destul de crocanti si buni de rontait cand te uiti la tv sau citesti o carte buna. Si nu strambati din nas, caci reteta asta de biscuiti e muncita cap-coada de Miruna. Adica ea a pus toate alea trebuincioase in castron, ea a framantat, ea a intins foaia de aluat, a taiat, decupat, pus in tava. Eu doar am pozat la sfarsit, facandu-i vedeta acestui blog. Asa ca nu stambati din nas ca nu-s perfect rotunzi, ca nu-s taiati la milimetru si nu strambati din nas ca am indraznit sa ii scot in lume. Sunt minunati asa cum sunt, caci sunt lucrati cu migala si indemanarea unui copil de 5 ani, sunt framantati cu degetele mititele de zana si sunt atinsi de sufletul ei pur. Deci, da! Sunt cei mai minunati Biscuiti cu branza brie din univers si sunt ai nostri. Iar noi va dam reteta lor si va calauzim incet spre bucatarie!
Ingrediente pentru reteta de Biscuiti cu branza brie
- 200 gr faina de grau
- 75 gr brie
- 100 gr unt
- 1 ou
- cateva linguri de apa
- un strop de praf de copt
- un varf de cutit de rozmarin uscat maruntit
Mod de preparare pentru reteta de Biscuiti cu branza brie
Incingeti cuptorul la 180 grade. Puneti o foaie de copt in tava de copt, mare si patrata.
Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si praful de rozmarin. Adaugati untul rece, taiat bucatele si amestecati usor cu degetele pana obtineti o compozitie farimicioasa. Incorporati treptat si bucatile de branza brie, maruntite pe cat de mult posibil. Adaugati oul si incepeti sa framanatati usor. Completati cu cate o lingura de apa pentru a forma un aluat ca de tarta, usor ferm si cat de cat elastic.
Intindeti cu ajutorul unui sucitor de lemn, o foaie de aluat potrivita ca grosime. Taiati forme, decupati in ce fel de forme doriti. Miruna a folosit o stampila de patiserie, o forma de bisuciti pe care am primit-o de ceva vreme. Laura sa stii ca am tot folosit-o, insa abia acum am reusit sa facem si fotografii 🙂
Puneti formele decupate in tava de copt si coaceti pentru 8 minute, la foc mic 150 grade. Biscuitii trebuie sa ramana usor moi in momentul in care scoateti tava. Se vor intari pe parcurs, pe masura ce se racesc complet.
Lasă un răspuns
Miere cu goji si extract uleios de catina pentru imunitate
6 Responses to Biscuiti cu branza brie
Sunt minunati biscuitii! Ma crezi ca eu nu am reusit pana acum sa folosesc stampila? Am facut doar fursecuri moi, nu si biscuiti.
MAi, uite ca azi serverul asta imi joaca feste. Dupa ce m-am chinuit de trei ori sa pun fotografiile, a plecat articolul si fara link catre tine :)) Remediat acum.
Am folosit-o la greu. Trebuie sa ii lipesc coada, ca tot cade, nu sta! Iti multumesc mult!!!
Dincolo de faptul ca eu prefer de 1000 de ori saraturile, acesti biscuiti sunt facuti cu manutele alea mici si pline de patos, de entuziasm, de bucurie! Sunt minunati, ALice, asa cum este si Miruna! Stiu ce inseamna si ce bucurie le aduce copiilor astfel de rezultate in bucatarie si cum le creste lor inimioara aia mica „mare”. Bravo, copil frumos! 😡 Data viitoare sa-i dai Cezarului ce e al Cezarului si sa ii faci si ei o poza, macar si la manutele alea mici de copil. :)))
Mai, multumesc.
Stii ca poza i-am facut cu tableta, si le pusesem si pe facebook. Uite ca o sa le caut, macar un link sa pun. Da, uite ca ai dreptate, niste poze cu manutele … caci poze cu ea nu vreau sa pun pe blog… dar cu manutele … mi-ai dat o buna idee. Multumesc!
Alisule, tu de ce nu trimiti pozele la foodgawker? 😀
De ce le-aas trimite?