Tarta cu dovleac fara zahar
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Imi place dovleacul si de regula il folosesc la placinte cu dovleac, insa acum am incercat o tarta cu dovleac si pot spune ca ma declar multumita. Reteta de Tarta cu dovleac fara zahar pe care v-o propun astazi, in aceasta postare, este o tarta cu dovleac in care am folosit indulcitor de stevie, de la Green Sugar, asadar e o tarta sanatoasa si care chiar de e dulce nu va inbolnaveste 🙂 si cred ca e potrivita si pentru cei care au diabet sau probleme cu glicemia. O tarta cu dovleac fara zahar, cu un indulcitor cu indice glicemic zero.
Insa, pentru cei care nu folositi indulcitor, puteti sa o preparati folosind zahar brun sau zahar alb, sau orice alt fel de indulcitor natural. Indiferent ce fel de indulcitor veti folosi, certitudinea va fi ca e o tarta parfumata si aromata.
Ingrediente pentru reteta de Tarta cu dovleac fara zahar
- 50 gr unt
- 200 gr faina tip 650
- un strop de sare
- cateva linguri de lapte rece
pentru umplutura
- 1/2 dovleac placintar
- 100 gr indulcitor de stevie
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 steluta anason
- o lingura de unt
Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu dovleac fara zahar
Intr-un bol amestecati untul rece, faina, sarea si cateva linguri de lapte pana ce obtineti un aluat ferm. Dati-l 30 de minute la rece.
Incingeti cuptorul la 180 grade. Ungeti o forma de tarta cu unt si tapetati-o cu faina.
Scoateti aluatul de la rece si intindeti foaie de 0.5 cm grosime. Puneti foaia in forma de tarta, intepati din loc in loc cu furculita, puneti peste ea niste bilute speciale pentru copt tarte sau daca nu aveti inlocuiti-le cu niste boabe de fasole uscata. Coaceti la foc moderat 10-15 minute.
In timpul acesta pregatiti umplutura. Intr-un ceaun incalziti untul si puneti miezul de dovleac placintar ras pe razatoare si anasonul stelat, pe care il veti scoate imediat ce veti trage craticioara de pe foc. Caliti miezul de dovleac pana se inmoaie. Adaugati o ceasca de apa si lasati la foc moderat pana se inmoaie si se leaga ca o crema. Lasati-l sa se raceasca si blenduiti pentru a deveni o crema mai fina. Amestecati cu scortisoara si indulcitorul de stevie.
Scoateti forma de tarta din cuptor si umpleti-o cu crema de dovleac. Nivelati si dati la cuptor, reducand temperatura la 150 grade. Coaceti 40 minute, pana ce crema se intareste si devine usor maronie deasupra. Scoateti tarta cu dovleac de la cuptor si lasati-o sa se raceasca in forma. Taiati triunghiuri pudrate cu zahar pudra sau, in cazul acesta cu indulcitor.
Pofta buna la tarta cu dovleac fara zahar!
Lasă un răspuns
Mamaliga cu branza si rosii la cuptor
4 Responses to Tarta cu dovleac fara zahar
Ce frumos arata cu anasonul acela, parca e mai eleganta asa! Cum te impaci cu Green Sugar? Mai am si eu pe acasa ceva rezerve si mai ca as incerca si in piureul de dovleac, dupa ce-l termin pe cel de azi 🙂
Ma impac bine cu Green Sugar. M-am obisnuit si il folosesc si la cafea, de ceva vreme.
Am incercat si eu reteta si chiar mi-a placut. Foarte buna!!
Ma bucura ca ti-a placut, Crina!