Langosi cu branza sarata
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Langosi cu branza sarata sunt niste gogosi-placinta umplute cu branza si prajite in untura sau ulei. Sunt un fel de gogosi umplute, dar dintr-un aluat mai simplu si mai dens decat pufoasa gogoasa. Langosi cu branza sarata este ceea ce am avut noi pofta mai deunazi, asa incat m-am gandit sa pun si reteta pe blog. Am preluat-o din cartea lui Radu Anton Roman, Povestile bucatariei romanesti, dar cred ca in esenta lor aceste langosi cu branza sarata se fac mai peste tot cam la fel. Va urma si varianta cu gem, in ceva vreme 🙂 dar pana atunci sa ne luam o cana mare de iaurt si cateva langosi cu branza sarata si… sa fim sanatosi!
Ingrediente pentru reteta de Langosi cu branza sarata
- 2 oua
- 1 cana de lapte
- 1 plic de drojdie uscata – 10 gr
- un varf de cutit de sare
- 2 lingurite de zahar
- faina cat cuprinde
pentru umplutura
- branza sarata amestecata cu smantana, telemea rasa amestecata cu smantana, branza de burduf, cas framantat cu sare etc
Mod de preparare pentru reteta de langosi cu branza sarata
Intr-un bol amestecati ouale, laptele, drojdia, sarea si faina turnata in ploaie in timp ce amestecati toate ingredientele. Incorporati faina pana ce aluatul incepe sa se inchege si sa capete consinstenta dansa, ferma, dar nu tare. Usor elastic. Framantati cam 20 de minute, apoi lasati aluatul la crescut in loc ferit de curenti de aer rece, iar bolul acoperit cu folie de alimente. Lasati la dospit macar o ora, o ora si jumatate.
Apoi luati cate o bucata de aluat si il intindeti cu sucitorul, pe masa infainata, in forma de dreptunghi. Puneti umplutura, adica branza sarata amestecata cu smantana sau iaurt pe o latura a patratului. Aduceti cealalta parte a dreptunghiului de aluat peste partea cu umplutura si presati usor. Inchideti bine la capete si prajiti fiecare bucata in baie de ulei, pret de catevea minute, pe fiecare parte, pana se rumeneste.
Scoateti-le pe hartie absorbanta.
Consumati bunatate de langosi cu branza sarata, caldute, alaturi de o cana cu iaurt!
Placinta cu mere la tava
Lasă un răspuns