Orange curd
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Orange curd e o crema de citrice, de portocale, in acest caz. Insa se poate face din citrice, in general, din lamai (lemon curd) sau din portocale rosii, precum si din combinatie de citrice, portocale si lamii. E o crema delicata si dulce-acrisoara, o crema ce curpinde in esenta ei intreaga savoare a citricelor. E o crema cu care poti umple gogosi, clatite, pancakes. Asa o folosesti in cazul in care nu apuci sa gusti o prima lingurita, caci daca o faci, atunci crema e supusa pieirii si nu cred ca o mai poti folosi la vreun preparat. Si asta pentru ca nu te vei mai opri din gustat o lingurita si inca o lingurita, inca o lingurita… Asa am patit eu si cand mi-am dat seama ca dus a fost cam jumatate de borcan si dependenta deja tipa in vene, cu o ultima putere am zis : Stop! Si-am aruncat-o repede pe niste pancakes, o alta poveste cu bule…
Ingrediente pentru reteta de Orange curd
- coaja razuita de la 1 portocala mare
- zeama de la 2 portocale
- 80 gr unt
- 2 galbenusuri
- 2 oua intregi
- 150-170 gr zahar tos
Mod de preparare pentru reteta de Orange curd
Intr-o cratita (pe care o veti folosi pentru a prepara orange curd si o puteti pune pe aburi) razuiti usor portocala. Nu uitati ca inainte de a face aces lucru, va trebui sa spalati foarte bine portocala cu apa calda, pana se duce „chestiunea ceroasa” :)) . Adaugati zeama de la portocale, zaharul si amestecati usor. Adaugati galbenusurile batute putin cu oaule intregi, si untul rece taiat bucati. Puneti totul pe aburi, si amestecati cu telul sub forma de para, continuu si usor pana ce crema incepe sa prinda consistenta si sa se ingroase. Trebuie sa aveti grija, caci pentru a obtine un orange curd bun va trebui sa aveti grija ca acesta sa nu inceapa sa fiarba. El trebuie mentinut la cald, pe bain-marie, pana se ingrosaa, amestecand continuu, insistand pe fundul cratitei pentru a nu se prinde. In caz contrar, riscati ca totul sa scape de sub control si sa „se taie”.
Trageti de pe aburi si turnati compozitia intr-un borcan curat. Infiletati si dati la rece. Se pastreaza cateva luni la roc racoros, dupa cum spun unii… dar cine ii poate rezista atat timp?
Enjoy ! Maine va vorbesc putin despre mine…
Salonul Q-Bo Ink Tattoo aniverseaza un an de la inaugurare
Lasă un răspuns