Supa crema de ciuperci
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Dragii mei, astazi va invit la o supa crema de ciuperci cu care sa ne incalzim sufletele in zilele astea geroase. Pana acum nu am mai mancat si nici nu am preparat eu insami supa crema de ciuperci, insa a fost un mega-deliciu chiar de la prima imbucatura. Si cred ca supa crema de ciuperci se poate usor transforma intr-un preparat de post atata vreme cat nu o asezonam cu smantana, ci doar cu putin lapte de soia sau o lasam asa simpla. Insa indiferent cum ar fi, serviti supa calda cu niscaiva crutoane sau ceva bucati de paine neagra prajite. Sublim!
Ingrediente pentru reteta de Supa crema de ciuperci
- 500 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 500 ml supa de legume
- 2-3 linguri unt sau ulei
- 1 lingura faina
- o cana de smantana
- sare
- piper macinat
- o mana de patrunjel
Mod de preparare pentru reteta de Supa crema de ciuperci
Intr-o cratita puneti uleiul si caliti usor ceapa tocata. Adaugati usturoiul pisat si ciupercile spalate si taiate felii. Caliti usor pana ce se inmoaie putintel. Adaugati o cana de apa si lasati la fiert cam 20 de minute, la foc moderat pana ce se inmoaie. Cand sunt fierte scurgeti-le si puneti apa in care au fiert deoparte, o veti folosi imediat. Ciupercile le dati prin blender, le faceti o pasta. Intr-o cratita puneti o lingura de ulei si o lingura de faina, pe foc mic, si amestecati pana ce faina se ingroasa. In acest moment adaugati cate un polonic din zeama in care au fiert ciupercile si amesetcati repejor. Compozitia va incepe sa se umfle si sa se ingroase. Adaugati pasta de ciuperci si omogenizati. Daca e prea gros mai adaugati apa simpla sau supa de legume sau pui. La final asezonati totul cu sare si piper si cu o cana strasnica de smantana grasa. Serviti supa crema de ciuperci cu bucati de paine prajita. Pofta buna!
8 Responses to Supa crema de ciuperci
-
Ce bunatate ai pregatit, arata grozav! acum venim la masa, adoram ciupercile 🙂
-
Reteta a fost buna, dar ati cam gresit la scriere ca ati pus in loc de „in apa” „un apa”.
-
Totul iese delicios daca respecti reteta. Rantasul nu e chiar atat de greu de digerat precum se spune mai sus in comment, conteaza sa nu faci rantasul in proportii industriale. Totul trebuie bine proportionat pentru un gust de exceptie. Se mai poate adauga un pic de oregano la final , iar crutoanele proaspete nu trebuie sa lipseasca. Pofta buna!
Lasă un răspuns
Bun venit pe lume
[…] cu niste ciuperci tare marisoare. Prea mari ca sa le toc si sa le bag in niste oua la ceaun, de supa crema nu aveam chef, de gratar nici atata si pana la urma o conserva de naut de la Sun Food ma striga […]