WordPress Templates

Atelierul de briose – impresii

O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

Zilele trecute, mai exact simbata ce tocmai s-a dus, am participat in calitate de gazda-intructor :)) la Atelierul de briose „Flower power.” Ideea a apartinut celor de la Frarom Iasi, care doresc sa se apropie cat mai mult de clientii lor, de cei pasionati de gatiti, ei ocupandu-se de comercializarea unor produse pentru casa si bucatarie.

Asa ca simbata pe la amiaza, pe un ger si o ninsoare ce parca prevestea reintoarcerea lui Mos Craciun din Laponia, am poposit impreuna cu Anamaria Mocanu la Kiddo Cafe, locul unde avea sa se desfasoare atelierul cu pricina. Am inceput a descarca si aranja briosele si cele trebuincioase pentru intregul proces de ornare a minunatiilor dulci.

Ne-am luat si cate o cafea si tot ne imbarbatam una pe cealalata cu vorbe de duh „haide bai ca va veni sigur cineva, macar vreo 2-3”, facandu-ne cruce cu limba si rugandu-ne in taina sa nu ramanem noi doua singurele ce ne vom sacrifica a manca vreo 65 de briose.

Ceasul batu ora 15 fix a dup-amiezei de simbata cu ninsoare si, inainte de a bate sfertul academic, incaperea se umplu brusc de persoane nostime, vesele si agitate. Asa ca fara sa imi dau seama prea mult, Ana incepu a grai: buna ziua, bine ati venit… Alice ne va spune”… si eu ma pomenii ca stau ca bleaga in fata unei lumi linistite si atente, venita sa afle misteriosul secret al brioselor perfecte! Nu ma intrebati ce am zis, ce am rostit, cert e ca m-am trezit inconjurata de persoane care imi intindeau pos-urile sa le umplu cu buttercream. Si uite-asa operatiunea „Briosele sub buttercream” incepuse!

Apoi am facut si putina frisca roz ­čÖé A fost fun. Lumea s-a distrat, s-au pozat, s-au manjit pe manute si au facut niste briose frumos decorate. Voua cum vi se par?

La sfarsit toti participantii au papat briosele decorate de ei, au plecat acasa cu retetele tiparite si cu zambetul pe buze dupa ce au petrecut doua ore minunate alaturi de noi. Si cu unele secrete pentru a fi sigur ca viitoarele lor briose vor arata perfect pufoase.

Si sa nu uit: am reintailnit persoane faine tare, pup Ioana Rata (sorrryyyyyy , stie ea pt ce :D) si am cunoscut doua frumuseti iesene (dar si destepte!) Irina Enea si Gabriela (a.k. Cruella deVill). Iar reintilnirea cu Nicoleta Hritcu aka Cuptorul moldovencei, e intodeauna o incantare. Moldoveanca asta din Soroca, are atata vitalitate in ea, atata optimism si chef de viata. Fenomenala!

Si in final: o mica marturisire! Mi-a topit genunchii ­čÖé o doamna care la plecare mi-a spus zambind, in timp ce eu baiuguiam ceva de retete, ca i-a placut tare mult si ca ma urmareste pe FB, ca ma stia de albinutza. OMG! Am avut senzatia aia de incapsulare si plutire in spatiu, incercand sa beau apa dintr-un pahar. Unicul meu neuron s-a oprit si zacea incercand sa isi mentina un echilibru :)) A fost mega!!! Va multumesc doamna!

Multumesc Frarom Iasi pentru ca ati fost atat de inspirati in fabricarea Atelierului ­čÖé

Sursa foto: Frarom Iasi si Cruella deVill

One Response to Atelierul de briose – impresii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.