Foietaj cu bacon si cascaval
by Alice Ciobanu
Pentru ca m-am inscris la provocarea gazduita de Ama, mi-a revenit spre frunzarit blogul Corinei intitulat Bucataria Corinei. Dupa ce m-am tot uitat in sus si in jos si in stanga si in dreapta prin intreaga bucatarie si am tot frunzarit retetarul ala de citeva ori am ales Foietaj cu branza si carne. Nu l-am facut eu chiar ca in reteta Corinei pentru ca nu aveam chiar toate alea prin casa si in plus ne trebuia ceva rapid, de luat pe drum spre infulecare in masina pe drumul care o petrecere unde furam invitati, banuiti voi unde, nu? Asftel ca reteta Corinei a devenit Foietaj cu bacon si cascaval.
Ingrediente pentru Foietaj cu bacon si cascaval
- 1 pachet de foietaj de 800 gr
- 100 gr salam cu carnita (nu dau nume sa nu fac reclama, cica)
- 300 gr bacon
- 200 gr cascaval
- 2 oua
- 1 galbenus pentru uns
- seminte de susan
Mod de preparare pentru Foietaj cu bacon si cascaval
Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel. Apoi l-am desfacut frumusel si incetiosr fara a-l rupe.
Salamul si baconul le-am taiat bucatele, cubulete potrivite adica nici prea mari nici prea mici. Le-am calit in 2 linguri de ulei pret de maxim maximorum 2 minute. Cele doua oua le-am zbatut foarte bine si apoi le-am adaugat peste movila de cascaval ras prin razatoarea mare. Intr-o tava am pus o hartie de copt, am pus peste aceasta o bucata de foietaj (adica bucata dintr-un pachet 2*400gr got it?) si am pus peste ea un strat de salamior si bacon. Peste acesta am pus casacavul cu ou si am acoperit cu cealalta bucata de foietaj. Am uns cu un galbenus de ou si am presarat deasupra seminte de susan.
L-am crestat asa pe ici – colo cat sa se patrunda mai bine la foc si am predat foietajul cuptorului, incins in prealabil.
L-am lasat asa cam 35 minute la temperatura medie-potrivita, supravegheat atent.
Cand minunatia de foietaj cu bacon si cascaval a fost dragut rumenit l-am scos si l-am lasat la racit in tava, dupa care l-am taiat in patrate marisoare… si l-am devorat a doua zi, pe drum…
Lasă un răspuns
Lunea – Gateste Romaneste Invitata Magda Adina
11 Responses to Foietaj cu bacon si cascaval
ce bune trebuie sa fie ♥
arata super bine! Te pup draga mea fata frumoasa
Frumoasa prezentare!Eu ador foietajul in orice combinatie!Te pup!
Yummy!!!Un aperitiv pe gustul meu!Pup!
Dupa miros am venit… Delicios. Pupici
Anul asta s-a dus!Cel care vine sa iti aduca tie si familiei tot ce va doriti!
Sarboatori fericite si mii de pupici!
Craciun Fericit si imbelsugat!! Pup cu drag!! ♥ ♥
Craciun fericit, plin de bucurii alaturi de cei dragi, casa plina de daruri, sanatate si sa va bucurati de toata atmosfera minunata de Sarbatori!
Sarbatori linistite si fericite, Alice. La multi ani!
Craciun Fericit !
Ce frumoasa prezentare i-ai facut! Ma bucur ca ai ales reteta asta, noua ne place mult de tot. An nou fericit iti doresc
Gustos aperitiv !