Covrigei de casa
Mi-a venit cheful de covrigei facuti in casa. Da, da, covrigei de casa. Reteta e veche si am primit-o demult, de la niste amici care cred ca nu sunt in stare sa fac nici macar un „ou prajit”.
Astfel ca in criza de timp si chef de mancat ceva cald in vremurile astea in care e inca iarna, m-am apucat de framantat. Poate va fac si voua pofta de ceva bun si usurel.
Ingrediente pentru reteta de Covrigei de casa
- 100 ml ulei
- 1 ou
- 250 ml lapte
- un cub de drojdie sau un plic de drojdie uscata
- o lingurita de zahar
- 1 lingurita sare
- faina cat curpinde, cam vreo 600 gr cred
- un galbenus de ou pentru uns
- susan, mac, chimen sau cascaval ras
Mod de preparare pentru reteta de Covrigei de casa
Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Intr-un castron se toarnă putina faina, dupa care se adauga drojdia, oul, sarea si laptele. Se amesteca bine toate ingredientele. Apoi adaugati faina si framantati pana obtineti un aluat ca pentru paine. Spre final incorporati incet, in timp ce framantati si uleiul, lund mereu de pe margini. Framantati cam 20 de minute. Puteti scapa de framantatul manual, folosind un robot profi, pentru framantat sau lasati la framantat si dospit in masina de paine. Indiferent ce metoda alegeti, cu siguranta veti avea niste covrigei foarte gustosi. Lasati apoi aluatul la dospit o ora. Rasturnati aluatul pe masa de lucru si confectionati covrigeii lasandu-va libera imaginatia. Eu i-am facut in opturi, ca niste mici mucenici, caci asa i-am vazut eu prima data cand i-am gustat la amicii cu pricina. Dar voi sunteti liberi sa le dati orice forma. iar Miru, ieri, a luat o bucata de aluat, a intins-o cu sucitorul si a decupat din ea niste forme. Si au iesit niste covirgei de casa – biscuitei :)) Toata chestia e sa va distrati, caci indiferent ce vorfa vor avea, acesti covrigei sunt tare buni de rontait seara la un film. Puneti covrigeii, in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si predati-i pentru 15 minute la foc moderat intr-un cuptor bine incins. Aaa, nu uitati sa ii ungeti ianinte cu niste galbenus de ou si sa ii presarati cu susan, mac, chimen, cascaval ras, negrilica… cu ce aveti la indemana. Pofta buna la covrigei de casa!
Lasă un răspuns
fara titlu
4 Responses to Covrigei de casa
chiar să ştii c-am să fac şi eu reţeta asta! mi-ai făcut o poftă teribilăăăăă!
Georgiana, dacă ţi-am făcut poftă, atunci am ajuns măcar la un cititor 🙂 Şi după ce încerci covrigeii, aştept reacţii şi aici şi la tine pe blog, poate… Numai să nu fie precum ultima reţetă încercată de tine de pe net :))
Astia nu sant mucenici ? Se pot unge cu putina miere si deasupra nuca pisata.
teosim, nu pot fi mucenici pentru ca aluatul e prea sarat si mai uscatel asa.
reteta de mucenici o gasesti aici http://alice-albinutza.blogspot.com/2011/12/passion4cooking-si-o-seara-magica.html
multumesc de vizita..o seara frumoasa