WordPress Templates

Sos de usturoi copt si smantana

In weekend am pregatit multe retete, dupa cum v-am povestit aici pe blog. Si pentru ca am pregatit si niste ravioli cu ciuperci si naut, reteta pe care o voi dezvalui la momentul potrivit, tot aici pe blog, am avut nevoie si de un sos demential de bun si inedit. Asa mi-a venit ideea sa incropesc un sos de usturoi copt si smantana, un sos de care va veti indragosti. Este un sos ideal pentru paste (de orice fel), iar ravioli cred ca sunt preferati de sosul acesta. E un sos pe care l-am incercat si la friptura de pui si am fost la fel de entuziasmati. E un sos care transforma usturoiul in ceva dulce, aromat si suav. E un sos simplu de preparat si nu aveti nevoie de multe ingrediente. Il puteti pastra vreo 3 zile la frigider si este bun si cald si rece. Spun cald pentru ca il puteti reincalzi impreuna cu niste paste daca va mai raman, sau puteti sa il folositi intr-un hamburger home made. Luati, asadar, si notati!

Sos de usturoi copt si smantana

Ingrediente pentru reteta de Sos de usturoi copt si smantana

  • 5 caciulii mari de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100-150 gr smantana grasa ( 30 %grasime)
  • sare de mare (cristale, grunjoasa)
  • piper alb proaspat macinat ( optional)
  • ulei de dovleac pentru servit

Mod de preparare pentru reteta de Sos de usturoi copt si smantana

Incalziti cuptorul la 200 grade. Luati caciuliile de usturoi si dati jos primele foi. Taiati la capatul de sus, un capac. Intr-o tigaie, in folie de aluminiu, puneti caciuliile de usturoi. Stropiti cu doua linguri de ulei de masline si presarati sare cristale, grunjoasa.Sos de usturoi copt si smantana Sos de usturoi copt si smantana Inveliti in folie si dati la cuptor, la 160 grade pentru o ora.

Intr-un vas puneti usturoiul, scos din coji, impreuna cu smantana. Adaugati putin ulei de dovleac sau de masline si cu ajutorul unui pasator de mana, vertical, transformati in pasta.

Transferati in bolul de servit si puteti garnisi cu seminte sau putintel ulei de dovleac.

Extraordinar de bun, va jur! Un sos de usturoi copt si smantana de care va veti indragosti si pe care il veti repeta fara sa va plictisiti. Sos de usturoi copt si smantana

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. MultumescSos de usturoi copt si smantana

2 Responses to Sos de usturoi copt si smantana

  1. Victor spune:

    Iaca, asta n-am mâncat-o până acum, doar usturoi crud cu smântână, în tzatziki, dar aici e cu totul altceva, am să încerc.
    Fain!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.