WordPress Templates

Primul meu Alfabetar

idee din Colțul Mirunei
by Miruna Ciobanu

Astazi inauguram o noua sectiune pe acest blog, o sectiune cu totul si cu totul speciala. Tananatamnaaaa! Coltul Mirunei ! E o sectiune speciala si nu un blog separat asa cum ma gandisem initital. Inca cocohetez cu ideea ca ea, Miruna, sa aiba un blog al ei, dar cred ca e important pentru ea sa il deschida atunci cand ea singura va putea sa isi transpuna singura ideile si gandurile in online, fara vreun pic de ajutor ( bine, poate doar la nivel tehnic si de administrare). Acesta e principalul motiv pentru care acum aveam doar o sectiune speciala pe blogul Tara Bucatelor, si anume Coltul Mirunei! Si inca un motiv: nu as avea timp si energie pentru a tine un blog cap-coada, de a scrie aproape zilnic pe inca un blog, de a-l promova si tot pachetul de energie pe care trebuie sa o ai in momentul in care deschizi un blog. Stiti foarte bine la ce ma refer! Deci, inca nu e momentul… desi, stiu ca ea va fi oarecum usor suparata, dar la urma urmei e doar o chestiune de timp si o simpla chestiune tehnica (ce se poate realiza oricand) de a transfera toate postarile ce vor forma Coltul Mirunei pe un blog complet separat.

Prima postare cu care deschidem Coltul Mirunei catre lume e o postare despre un Alfabetar. Mai exact astazi vorbim… nu, nu… Miruna astazi va vorbeste despre „Primul meu Alfabetar”, caci tot a inceput scoala, dragi copii si mamici!

Coltul-Mirunei

Despre Primul meu Alfabetar o sa va spun ca il gasiti sub forma unui joc, dar de fapt e mai mult decat un joc, e un pachet complet de invatare. E produs de Editura Gama si il gasiti, fie direct pe site-ul editurii, fie la insula lor cu carti din Palas Mall, zona Atrium, sau in librarii. E un pachet  complet si complex care va fi de mare ajutor copilului in procesul de invatare a literelor si de a descoperi tainele cititului. Cu ajutorul cartii cu jocuri, a planselor cu litere si cuvinte, a imaginilor, copilul va prinde drag de „cuvinte” si de a invata cat mai multe, de a invata atat literele mari, pe cele mici, dar si de a forma propozitii simple. Este ideal pentru copiii care acum pasesc in clasele mici, iar pentru cei de la clasa zero va fi mult mai simplu si totodata distractiv sa invete literele, sa silabiseasca si sa invete. Asa cum a spus Miruna: „eu abia acum invat sa citesc. voi stiti cuvinte?”

In filmuletul atasat veti vedea exact ce anume contine acest pachet, afisele cu imagini si litere, plansele de lucru, literele detasabile, cuvintele.

Este  structurat sub forma a patru tipuri de jocuri, in functie de gradul de dificultate si de varsta copilului:

Gradul I – Invat literele si scriu cuvinte scurte

  •  Urmarind literele si ilustratiile corespunzatoare acestora, copilul va putea sa invete si sa repete alfabetul.

Gradul II – Citesc si compun cuvinte usoare

  • Pe al doilea afis copilul va descoperi o serie de cuvinte usoare, formate din 2 pana la 7 litere, pe care le poate citi singur. Se va ajuta si de tablita si de cartea cu jocuri cu litere.

Gradul III – Citesc si scriu cuvinte

  • Pe verso-ul afisului 2, copilul va putea sa scrie cuvinte usoare cu ajutorul literelor detasabile, folosind ca indiciu imaginea fiecarul cuvant.

Gradul IV – Formez propozitii

  • Cu ajutorul cuvintelor detasabile, copilul poate forma zeci de propozitii.

Primul meu Alfabetar este o poveste scurta, filmata de Miruna, pentru ca asa a vrut ea. Asa ca va rugam sa fiti ingaduitori cu ea… e prima filmare de acest gen, incropita complet ad-hoc, fara pregatiri, fara texte invatate, fara nimic special inainte. Stiu ca poate multi vor carcoti: ca nu e ok, ca nu are textul bun, ca nu e imbracata la moda, ca nu e aranjata ca din povesti, dar… a fost pe moment, asa a simtit ea si i-am facut pe plac! A spus: „Mami, hai mai bine sa filmam, decat sa faci poze. Astazi multa lume se uita la filme si poate or sa cumpere multi copii Alfabetarul asta! Si am zis: bine, mami, daca tu asa vrei!” Va multumim si va asteptam aici pe blog cu sugestii si incurajari <3

Asa ca, Miruna va invita sa vizionati un scurt review despre Primul meu Alfabetar, pus la dispozitie de prietenii de la Editura Gama, careia ii multumim!

Succes copii!

One Response to Primul meu Alfabetar

  1. […] dureri de burtica, pe care va trebui sa incepem sa le investigam serios. Miruna a fost incantata de Alfabetar , atat de incantata incat a facut si un filmulet, pe care il gasiti pe canalul meu de youtube. In […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.