Ciorba falsa de burta cu pleurotus
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Astazi e zi de ciorba, asa s-a nimerit si nu pentru ca asa e regula 🙂 Si daca tot aveam chef de o ciorba am zis ca e musai sa incerc ciorba falsa de burta cu pleurotus, adica o ciorba tare bunuta, care aduce extrem de mult la gust cu ciorba de burta. Am facut-o cu pleurotus pentru ca nu m-am incumetat pana acum sa fac ciorba de burta (ai mei nu mananca deloc) si nu pot face doar o portie sau doua… desi cred ca voi incerca la un moment dat. Despre ciorba asta ce pot eu sa va zic e ca se mananca fierbinte, cu ardei iute sa te piste la limba si cu painita prajita tare. Cam asta-i. E buna, buna, altfel, dar buna.
Ingrediente pentru Ciorba falsa de burta cu pleurotus
- 500 gr pleurotus
- 1 mocov mare
- 1 patrunjel radacina
- 1 ceapa mare
- cateva felii de gogosar in otet
- 1 galbenus
- 200 ml smantana de gatit
- 3-4 catei de usturoi
- sare
- ulei de floarea soarelui
- ardei iute
- otet
Mod de preparare pentru reteta de Ciorba falsa de burta cu pleurotus
Spalati ciupercile si uscati-le, curatati-le de cotoarele din capat, partea aceea unde sunt prinse unele de altele si e tare. Taiati-le in suvite.
Curatati legumele si tocati-le marunt. Caliti-le in ulei de floarea soarelui pana se inmoaie, apoi adaugati apa si lasati sa fiarba incetisor. Imediat ce a dat in clocot puneti suvitele de pleurotus, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc molcom pana se inmoaie. Separat bateti galbenusul cu smantana. Cand legumele si ciupercile sunt fierte, luati cate un polonic de zeama si adaugati peste galbenusul cu smantana, amestecand repejor. Apoi mai puneti un polonic si tot asa. in acest fel smanatana se va subtia si nu se va branzi. Cam dupa 3 polonice ar trebui sa aveti consistenta dorita (fluida si subtitre) si la aceeasi temperatura cu zeama din oala in care fierbe ciorba. Turnati totul in oala de ciorba, amestecati si adaugati usturoiul zdrobit, otet, sare si piper. Lasati sa mai dea unul, doua clocote.
Trageti de pe foc si adaugati gogosarii taiati suvite. Serviti ciorba fierbinte cu ardei iute si paine prajita. Dupa gustul fiecaruia se mai adauga smantana, otet sau sare si piper.
Pofta buna!
Vol au vent cu porumb dulce si gorgonzola
Lasă un răspuns