WordPress Templates

De Martie

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

 

A venit şi luna Martie! Vine primăvara. Chiar dacă afară e zăpadă, ninge prin unele zone, temperaturile sunt încă cu minus, totuşi a venit luna martie.

Toată lumea e cuprinsă de febra primăverii, iar pe toate blogurile au înflorit urările de „La mulţi ani!”. Chestiune pe care nu o înţeleg pe îndelete. Ce treabă are sosirea lui martie şi a mărţişorului cu mult ţipatul „La mulţi ani!” ? Probabil că e vreo mândrie naţională sau poate un motiv de mare sărbătoare.

N-am sa urez „La mulţi ani!” şi nici n-am să fac bravadă atârnând prin toate colţurile firul roşu împletit cu alb. Las pe alţii s-o facă. Poate chiar mult mai bine decât mine.

Îmi rezerv doar dreptul de a spune că a venit şi luna Martie, pe la colţuri au apărut vânzătorii de ghiocei, flori vestitoare de primăvară. Va veni timid şi primăvara. Luna Martie e specială pentru mine şi  familia mea.

Anul trecut am pus, în ghiveci, nişte bulbi de narcisă şi de zambilă pentru a-mi împrimăvăra sufletul. Timid au ieşit nişte plante, care m-au bucurat cu parfumul şi splendoarea lor.

Anul acesta am primit flori de primăvară la ghiveci, adică un mic aranjament floral, de la cineva despre care nu aş fi gândit nicicum că-mi va călca pragul casei vreodată, darămite să-mi facă şi aşa o bucurie. Primăvara vine la mine cu surprize, ca de altfel în fiecare an.

Nişte primăvăratice din grădina de la ţară, flori cu drag pentru cei dragi. Să aveţi primăvara în suflet mereu…e tot ce vă doresc.

14 Responses to De Martie

 1. remik spune:

  Şi mie mi se pare nefiresc „La mulţi ani!” spus în orice împrejurare, la munte şi la mare… Mai rămîne să ne urăm „La multi ani!” şi de Paşte, deşi nici „Sărbători fericite!” în Săptămîna Patimilor nu-mi sună mai firesc… Hai să avem o primăvară însorită!

 2. remik spune:

  Probabil că pornind de la 8 Martie (cînd uram femeilor din viaţa noastră să trăiasca ani mulţi şi fericiţi) s-a extins urarea la toată luna, în acelaşi timp cu acapararea lunii Mărţişorului de către aceleaşi femei din viaţa noastră 🙂 Chiar zilele trecute am auzit o reclamă care spunea că în toată luna Femeii vom avea parte de mari reduceri de preţuri la nush ce produse… Femeile astea nu se mai mulţumesc cu puţin. Acum au o lună întreagă + două zile ale îndrăgostiţilor (doar nu există îndrăgostiţi fără ele, nu?)… Hai să avem o primăvară însorită 😉

 3. Florina spune:

  Alina, ce dor mi-ai facut de mirosit pamantul din gradina… 🙂
  Apropos de ce zicea Remi, comercialul o sa incerce mereu sa acapareze cat mai mult. Sunt in stare sa creeze sarbatori si acolo unde chiar nu e cazul, doar pentru a mai vinde ceva.
  O primavara frumoasa si plina cu flori va doresc!

 4. remik spune:

  Asa e Florina. Şi mai observ o tendinţă în ultima vreme, căreia i-ai cazut şi tu în plasă: aceea de a ne exprima aşezînd predicatul la sfîrşitul propoziţiei. E mult mai direct şi mai frumos să spui: „Vă doresc o primăvară…”. Parcă urarea ta se pierde pe măsură ce o formulezi, nu mai ajunge întreagă la mine 😉

 5. Florina spune:

  Initial am vrut sa nu pun nici un predicat :)). Nu stiam ca este o tendinta 🙂

 6. remik spune:

  :)) Iti spun eu, toata lumea scrie astfel pe net…

 7. remik spune:

  Cît despre pămîntul din gradină, nu mai ai mult de aşteptat. Trebuie să împietrească Baba Dochia, apoi ai liber la săpăligă!

 8. Monya spune:

  si totusi…………langa florile alea minunate mergea si un martisor 😀 !!!!!

 9. remik spune:

  Mai e loc la tine-n piept de o intepatura pentru un cosar plin de fum?

 10. ada spune:

  bravo, bravo , ada

 11. Alice spune:

  multumesc ada !

 12. Felicitari pentru zambile si narcise! Sunt adorabile!

 13. retete- ina spune:

  frumoase flori,felicitari,succes in continuare la plantat,e o bucurie cand infloresc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.