WordPress Templates

Alimentatia in anotimpul rece – Atelier

poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Atelierul  Alimentatia in anotimpul rece are loc in Iasi pe 15 noiembrie, la Grand Hotel Traian, cu incepere de la ora 11 si isi propune sa aduca iesenilor informatii complete si detaliate despre ce anume este vital sa mancam in anotimpul rece, in perioada in care soarele nu prea e prezent si organismul trebuie sa faca fata unor stimuli externi duri.

Alinetatia in timpul rece- banner

 Alimentatia in anotimpul rece

” A ne mentine sanatosi este un lucru simplu daca invatam sa fim in ritm cu natura” ne spun cele doua initiatoare ale acestul atelier: Valentina Savu, promotoare a unui stil de viata sanatos si echilibrat, si Anca Ignat, nutritionist-dietetician licentiat.

Atelierul Alimentatia in anotimpul  rece va avea o durata de 5 ore si va consta intr-o parte teoretica, in care vei primi cat mai multe informatii despre obtinerea unui echilibru alimentar, alimentale necesare organismului pentru ca acesta sa faca fata factorilor externi, in special in sezonul rece, dar si o parte practica constand in demonstratii culinare live si degustare de preparate. Asa incat vei avea parte de o sambata altfel, o sambata dedicata hranei si echilibrului alimentar.

Atelier – Alimentatia in anotimpul rece , un atelier marca Delicii sanatoase

Parte teoretica

Constientizarea actului alimentar
Efectul de termogeneza
Grasimile esentiale
– cresterea activitatii neuronale, echilibrarea sistemului hormonal, reducerea stresului
– echilibrul intre alimentele preparate termic si fara foc
Colagenul – protectia articulatiilor si a sistemului osos
Miracolul antioxidantilor din condimentele de iarna
Meniul optim pentru toamna-iarna
Parte practica

Demonstratie si degustare

Sucuri pentru sezonul rece
Mic dejun/gustare
Supa crema
Salata
Demonstratie

Colagen „pe paine”
Ce veti invata in cadrul acestui seminar?

De ce este necesar sa crestem aportul de grasimi in perioada anotimpului rece
Care sunt sursele de grasimi sanatoase
Cum sa includeti grasimile sanatoase in alimentatia zilnica, prin demonstratii practice
Importanta preparatelor calde
Care sunt alimentele care ne incalzesc corpul si cum sa le includem in meniul zilnic
Ce este colagenul si ce rol are in organismul nostru
Care sunt alimentele ce contin colagen
Demonstratie practica cu alimente bogate in collagen
Importanta folosirii condimentelor
Un exemplu de meniu zilnic pentru toamna-iarna

Pentru inscrieri si informatii suplimentare puteti accesa urmatorul link http://ateliere.deliciisanatoase.ro/alimentatia-in-anotimpul-rece-iasi

Eu voi fi acolo! Cu cine ma vad sambata?

 

One Response to Alimentatia in anotimpul rece – Atelier

  1. Active News spune:

    Foarte utile informatiile! Felicitari pentru blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.