WordPress Templates

In razboi cu babetele

O poveste din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu 

Băi frate! Gata! Declar că sunt în război cu babetele!

Babeta e una din alea de le găseşti peste tot, pe stradă, la magazinul de unde îţi iei ţigări, la piaţă, în supermarket, în parc (aia e babeta cea mai nasoală, că se mai aşează şi lângă tine pe bancă). Oriunde mergi, vară sau iarnă, babeta e omniprezentă.

Babeta e aia de a crescut şi ea copii, nepoţi (eventual), pe vremea aialaltă, când era greu, nu ca acuma. Atunci ea, babeta, era superwoman: creştea copil mic, mergea şi la servici şi făcea curat şi mâncare toată ziua şi mai avea şi un bărbat beţiv care nu o ajuta cu nimic. Şi capac peste toate: nu erau nici pamperşi ca acuma….Aşa că ea, babeta, ştie!

Nici nu ies bine din casă, Miruna mea în căruţ, că şi dau peste o babetă. Şi încă peste una din astea binevoitoare, expertă în sfaturi din ciclul „cum să-ţi creşti copilul”. Aşa că aud în treacăt sau şi mai grav, când stau la semafor: „vai…i-a îngheţat năsucul….puneţi-i fulăraşul mai bine….vai trageţi-i gluguţa mai bine peste cap….” Da’ de unde, p.l.m., ştie babeta că i-a îngheţat „năsucul”, a pus ea mâna pe nasul Mirunei mele să vadă?? Cu ochi cercetători caută să găsească câte ceva ce nu e în regulă din punctul ei de vedere, ceva ce nu stă bine, pe lângă fular sau căciulă.

M-am săturat!

Le mai zâmbeam cu oarece îngăduinţă, lăsându-le oripilate de lipsa mea de reacţie. „Of, doamne, mamele astea din ziua de azi”, am auzit la un momet dat o babetă. Apoi nu ştiu ce a mai zis, că am auzit-o cum a luat un cur de astfalt. Trebuie, însă să vă declar oficial că sunt în război cu babeta. Următoarei binevoitoare îi voi arunca scurtuţ privirea,  seducătoare (prietenii ştiu care) şi îi voi spune, şăgalnic: „Apreciez. Mulţumesc” iar mintea-mi va fi străbătută doar de: ” ‘te-n p.l.m. de babeta dracu’ „.  Asta până când nu mă apucă să zic cu voce tare…că de altfel sunt o tolerantă, şi-o îngăduitoare, şi-o drăguţă, şi-o…..hai că mă complimentez singură şi nu e de bine.

7 Responses to In razboi cu babetele

 1. remik spune:

  Sper că nu ai avut nici o legătură cu trînta doamnei venerabile!!!

 2. remik spune:

  Aceleaşi doamne binevoitoare ce se lipesc la modul cel mai propriu cu putinţă de pereţii blocului cînd ies io cu cîinele afară. Parcă le şi aud: „Vă rog ţineţi-l, vă rog ţineţi-l! Mie mi-e frică!”. Or fi învăţat şi ele la şcoală rolul figurii de stil pe nume „repetiţie”.
  La început încercam să le explic faptul că al meu cîine doar arată el aşa, mai fioros, dar îi blînd şi echilibrat din fire, chiar sociabil cu oamenii. Şi că oricum îl ţin în lesă.
  Pînă la urmă mi-am dat seama că prea mult „sociabil” strică 🙂 Oricum dialogul se desfăşura unidirecţional, dinspre ele spre mine, iar eu explicam de unul singur unor babe cu vată în urechi şi frica-n creier.
  Şi la urma urmei de ce ar trebui să-mi ţin eu cîinele pentru că lor le e frică??? E vinovat el cu ceva!? Şi ce înseamnă să-l ţin, mai mult decît faptul că el oricum e în lesă de fiecare dată? Întrebări fără răspuns…

 3. Alice spune:

  remik, n-am nici o legatura eu cu tranta babetei. si da cred ca vorbim de acelasi specimen pe care o ia panica de cite ori il vede pe ozzy

 4. georgiana spune:

  ahahahaha :)))) pe mine mă apostrofează babele ceva la modul: „decât ai creşte un câine, mai bine-ai creşte un copchil”!
  Aşadar, mă alătur şi eu bucuroasă mişcării „jos babeta” 😀

 5. Alice spune:

  georgiana, şi eu păţeam la fel când aveam numai câinele. acum se uită şi mai spăriete când văd cşi bebe mic şi câine mare. te pup

 6. remik spune:

  Tot ea, babeta grijulie: „Bre, au maşină, au cîine, îşi permit telefoane mobile!!! Să îi trecem cu o persoană în plus la întreţinere!!! Ce, cîinele nu trăieşte in casă cu ei!!?? Nu consumă apă!!?? Nu face gunoi!!?? Nu umblă cu liftul!!??”

 7. Alice spune:

  Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.