WordPress Templates

Am testat robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307538

Am testat robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307538 si as vrea sa va spun parerea mea sincera si neingradita de nicio cenzura sau autocenzura. Nu este o postare platita, si chiar de ar fi, eu niciodata nu am „laudat” un produs doar ca sa ma aflu in treaba, ci am preferat sa imiexpun parerile in mod clar si cat mai bine cu putinta. Pentru ca eu consider ca nu imi pot minti cititorii si nici nu pot spune despre un lucruu ca este minunat, extraordinar, nemaipomenit, oricat de util si de bun ar fi el. Asadar am testat robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307538 si va voi expune mai jos parerile mele, in urma testelor pe care le-am facut la mine acasa, testand toate accesoriile cu care a venit echipat. Dar mai intai sa va dau cateva caracteristici generale ale robotului de bucatarie Tefal Wizzo QB307538.

Acesta este un model cu o putere de 700W, ce foloseste 4 trepte de viteza, plus o functie Pulse ce va asigura acel plus de putere atunci cand este nevoie. Miscarea telului este de tip planetara, astfel incat va acoperi intreaga suprafata a bolului, rezultatele fiind uniforme la mixare. Bolul este din inox cu o capacitate de 4 L cu protectie impotriva stropilor,  ideal pentru a pregati retete delicioase pentru intreaga familie.

Robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307538 este ideal pentru orice gospodina care isi doreste sa gateasca si sa economiseasca timp si energie.

Robotul  de bucatarie Tefal Wizzo QB307538 are un design atragator si ocupa putin loc in bucatarie, deschidere frontala si cablu suficient pentru a fi pozitionat pe blatul de lucru acolo unde aveti nevoie de el. Tefal Wizzo QB307538

Varianta Wizzo QB307538 se poate incadra in categoria Premium si vine echipat cu o multime de accesorii:

Setul de patiserie – ce contine un tel cu tehnologie patentata Flex Wisk pentru preparate usoare, albusuri aerate, paleta pentru aluaturi fine si creme, si carligul pentru framantare aluaturi grele, paine, cozonac etc.

Masina tocat carne – cu 2 site realizate din otel inoxidabil, ce pot fi folosite pentru a toca carnea la marime mare sau medie.

Blender: vine cu bolul propriu, de 1 litru, din plastic, cu cutite din otel inoxidabil de mare putere, ce il veti utiliza atunci cand aveti nevoie sa faceti supe sau smoothies.

Feliere/Radere –  3 accesorii din inox detasabile pentru feliere sau radere direct in bol

Carte de retete ce poate fi descarcata de pe site-ul telaf.roi si contine 25 de retete delicioase.

I-am testat, pe rand, accesoriile si la final m-am declarat multumite. Astfel am folosit setul de patiserie pentru a obtine bezele deliioase, aceste fiind preferatele fetitei mele. Am pus in bol 4 albusuri si apoi dupa ce au fost transformate in spuma, am pus 280 gr zahar tos si l-am lasat sa le mixeze neintrerupt timp de 10 minute, la viteza 3-4 cu alternanta. Intreaga operatiune cred ca adurat undeva la vreo 20 de minute, pornind initial de la treapta 1 si ajungand pana la treapta 4. A mixat bine, compact, fara sa dea semne de oboseala. Spuma a iesit exact asa cum trebuie, „sa stea” pe tel si bezelele au fost perfecte. Tefal Wizzo QB307538

Apoi, intr-una din zile am folosit carligul de framantare, pentru ca din punctul meu de vedere telul pentru bezele si carligul pentru aluat sunt cele doua „accesorii” care fac diferenta intre un robot de bucatarie bun si util si unul doar bun. Am pus carligul si am preparat un aluat de batoane ( reteta o gasiti aici pe blog) si mi-a placut ca a reusit sa framante si sa „Adune” aluatul pe carlig (semn ca e aluatul e ok pentru dospit) in doar cateva minute, folosit doar la treapta 1 de viteza, dupa cum era si recomandarea producatorului.

Am mai folosit carligul de atunci de cateva ori pentru aluat de tarta, paine, placinte. De fiecare data mi-a usurat munca tare mult, si imi place acum sa fac aluaturi  mult mai des in casa. Si aproape de fiecare data am folosit droojdie uscata de tip istant, si nu au fost apoi probleme la „crescut” aluatul. Tefal Wizzo QB307538

Cu paleta pentru aluaturi fine, usoare, creme, am lasat-o pe Miruna sa se desfasoare si a preparat singurica (semn ca aparatul este usor de folosit si safe pentru copiii maricei) un aluat de goffre.

Cu masina de tocat carne am tocat, folosind sita mica, carne de vita, mai exact pulpa de vita pentru hamburgeri home made. A fost o reala surpriza, si am avut ceva emotii. Credeam ca nu ma voi descurca sa motez accesoriul pentru carne, respectiv masina de tocat, insa accesoriul special care se ataseaza capului totativ al robotului se monteaza si se demonteaza foarte, foarte usor. Robotul va toca carnea tot in bolul de inox, sau ii puteti pune un alt bol, asta pentru a nu risca sa contaminati (stiu eu) bolul pe care in mod firesc l-ati folosi pentru patiserie, aluaturi. Avand in vedere ca bolul este din inox, perfect finisat nu vad care arfi riscul de contaminare. Doar spalati apoi cu responsabilitate si temeinic, cu detergent de vase, dupa fiecare utilizare, dupa care stergeti bolul inainte de a-l monta. Tefal Wizzo QB307538

Blenderul este din plastic cu lamele puternice din inox, ca toaca si taie orice, transformand in pasta. Este ideal pentru cei carora le place sa pregateasca supe creme din legume, radacinoase, pateuri vegetale in diverse combinatii de naut, fasole, quinoa si este ideal pentru smoothie din fructe, citrice, legume. Este mic, compact, are capacitate de 1 litru astfel incat este perfect pentru o familie cu 1-2 copii. Se poate depozita pe raftul frigiderului, pentru a va pastra smoothie timpde 24 de ore, maxim.

L-am folosit impreuna cu fetita mea, adica Miruna a fost cea care l-a folosit, pentru a prepara un fel de smoothie-nectar 🙂 pe care mai apoi l-am pus la congelator si l-am transformat in inghetata delicioasa. Am folosit ca ingrediente: piersici curatate, iaurt, putin ulei de cocos si sirop de artar pentru indulcit. Absolut delicios. Un filmulet puteti viziona aici, pe facebook. Tefal Wizzo QB307538

Robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307538 vine echipat si cu o razatoare cu 3 tipuri de site, care razuiesc si macina direct in bol: nuci, castraveti, legume diferite, radacinoase, zarzavat.

In sfarsit, nu stiu ce as putea sa va mai spun despre robotul de bucatarie Tefal Wizzo QB307538 decat ca este o alegere buna si perfecta pentru orice gospodina care vrea sa economiseasca timp si energie si sa aiba mai multe „gadgeturi” in unul singur.

Are un design ergonomic, o culoare atractiva si sta foarte bine pe blatul de lucru, datorita picioruselor din cauciuc care adera perfect la orice tip de suport. Toate accesoriile se monteaza si se demonteaza usor, sitele, lamele si toate accesoriile sunt din inox si se curata fara probleme.

Blenderul, razatoarea, setul de patiserie si bolul pot fi spalata cu usurinta in masina de spalat vase. Doar masina de carne vine cu recomandarea producatorului de a fi spalata manual si nicidecum in masina de spalat vase.

Cartea tehnica este foarte bine documentata, instructiune sunt clare si pe intelesul oricui.

Un produs fiabil, bun, si care, din punctul meu de vedere, isi merita fiecare banut!

 Tefal Wizzo QB307538  Tefal Wizzo QB307538

#buzztefalcooking

Un mic video de prezentare gasiti si pe youtube <3

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.