WordPress Templates

Snitel de porc

De Craciun ne facea mama snitel de porc. Era regula. In restul anului, mai treaca mearga, dar de Craciun stateam cate o ora si prajeam snitele. De porc. Acasa la mine nu-mi aduc aminte sa fi facut snitele de porc. Cred ca nici nu ma pricepeam a alege carnea, a o bate, a o praji. Plus ca noi mancam porc foarte putin si destul de rar. Insa, de cand a crescut Miruna are doua placeri in ceea ce priveste carnea de porc. Una este legata de reteta de antricot de porc facut la multicooker si una este cea legata de snitel de porc. Asa ca ma trezesc la kaufland ca iau cate o bucata mare de antricot de porc, fara os, o bunatate de carne frumoasa si gustoasa. O tai in doua sau trei bucati mai micute si neaparat una din bucati o feliez pentru cateva snitele.

Reteta e simpla, si cred ca o cunoaste toata lumea, dar nu puteam sa nu o postez si pe blog.

Snitel de porc

Ingrediente pentru reteta de Snitel de porc

  • o bucata de antricot de porc, fara os, feliata subtirel
  • 2 oua
  • faina de grau
  • sare
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • tigaie de fonta*
Snitel de porc

Mod de preparare pentru reteta de Snitel de porc

Am trecut tigaia de fonta in lista de ingrediente pentru ca este cea mai adecvata pentru a praji snitele, de porc sau de pui, parjoale sau chifetele. Este mare, incapatoare, pastreaza caldura si o distribuie uniform. Nu fumega si nu arde aiurea. Deci, neaparat o tigaie de fonta sa nu va lipseasca.

Apoi, luati fiecare felie de carne de porc si o bateti zdravan pe ambele parti cu ciocanul pentru carne.

Separat randuiti cutii sau recipiente cu faina de grau, pesmet si ouale batute cu putina sare. Eu nu pun sare pe carne, ci o adaug in ou.

Incalziti tigaia cu o cantitate suficienta de ulei.

Luati cate o felie de carne si trecepeti-o pe rand prin faina de bgrau, ou si pesmet. Puneti carnea astfel in tigaia cu ulei si prajiti la foc moderat spre tare pana ce carnea se rumeneste frumos si capata o culoare usor aurie-aramie.

Scoateti pe o hartie absorbanta. Consumati cat sunt calde cu piure de cartofi, de mazare sau alaturi de ce garnitura va place voua.

Nemaipomenit de bune!

Snitel de porc

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.