WordPress Templates

Caroline cu pasta de naut

Sa va spun sincer: cautam o reteta gen aperitiv de sarbatoare, ceva usor crocant si care sa aiba si o crema sarata. Asa se face ca am gasit in cartea Silviei Jurcovan reteta de Caroline (habar nu aveam ce sunt alea!) umplute cu ceva pasta de branza dar care mergeau la fel de bine si in varianta dulce. Astfel ca mi-am satisfacut cele doua pofte: ceva cronat, sarat, si festiv. Asa se face ca am pregatit niste caroline cu pasta de naut, o reteta simpla si cu un cost foarte mic. Din cantitatile de mai jos ies vreo 26-30 de caroline depinde cat de mici aveti indemanarea si rabdarea a le face. La mine au iesit ceva mai marisoare dar nu-i bai. Un cost total al ingredientelor ar fi cam 20-25 lei maxim. Eficient zic, nu? Aveti nevoie de cateva ingrediente simple si de o conserva de naut de la Sun Food.

Caroline cu pasta de naut

Ingrediente pentru reteta de Caroline cu pasta de naut

Caroline cu pasta de naut
  • 250 ml apa
  • un strop de sare
  • 100 gr unt
  • 125 gr faina
  • 3 oua
  • 1 conserva naut Sun Food
  • 3 catei de usturoi
  • 50 gr telemea
  • 1 pahar mic de iaurt
  • 2 linguri ulei
Caroline cu pasta de naut

Mod de preparare pentru reteta de Caroline cu pasta de naut

Intr-o craticioara punem la fiert apa si untul si sarea. Cand au dat unul, doua clocote, tragem de pe foc si adaugam intreaga cantitate de faina, amestecant energic pana se incorporeaza si nu exista cocoloase. Lasam sa se racoreasca apoi incorporam pe rand ouale, intregi, amestecand energic dupa fiecare. Aluatul trebuie sa fie moale si sa se poata lua usor si modela cu posul sau cu o lingurita.

Incalzim cuptorul la 200 grade. Cu un pos (sau o lingurita) formam mici bilute pe care le punem in tava de copt pe o hartie de copt.

Dam tava la cuptor si nu deschidem usa deloc in primele 20 minute. In caz contrat micutele coraline se vor lasa si isi vor strica astpectul. Tava se introduce in cuptorul incins la maxim ( la 200 grade e suficient) si dupa 10 minute reduceti focul la 170 grade ( la o treapta de mijloc). Se coc cam 20 de minute, pana se rumenesc si si-au stabilizat forma. Cand sunt reci li se taie capac pe la jumatate si se umplu cu ce fel de pasta sau crema dulce doriti.

Pentru pasta de naut am procedat astfel: intr-un vas inalt am pus boabele de naut, uleiul, usturoiul si iaurtul. Cu ajutorul unui pasator de mana vertical le-am transformat in pasta. La final am adaugat branza sarata de tip telemea si am mai mixat putin.

Caroline cu pasta de naut

Se umple fiecare coralina cu pasta de naut. Sunt tare dragute si speciale. Sunt minunate pentru o masa festiva. Voi ce fel de preparate sofisticate si speciale pregatiti de sarbatori? Eu, recunosc, nu prea mai incumet 🙂

Caroline cu pasta de naut

Caroline cu pasta de naut

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.