WordPress Templates

Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

Toamna ma bucur de rosii cat de mult pot. De la salata, la tarte si supe creme, in aproape toate preparatele pun rosii. Si in bors, pentru ca astfel si Miruna va manca macar putine rosii. Nu stiu daca v-am spus dar daca uraste ceva pe lume asta, pai atunci sunt rosiile ­čÖé Astfel ca le folosesc in orice mancare gatita (Miruna maninca mancare gatita in casa: ciorbe, supe, ostropel de pui, mazare cu carne) putne feluri de mancare, dar ma bucur ca maninca si atata. Dar ca sa revenim la postarea de astazi, am pregatit un mic dejun cald cu rosii si branza. Eu am facut aluat de tarta, mai dens asa, dar puteti folosi si felii mai grosute de paine (in acest caz va trebui sa scurtati timpul petrecut la cuptor).

E drept ca reteta asta e potrivita pentru zilele de weekend, cand nu va treziti dis de dimineata, luati o cafea pe fuga, in timp ce pregatiti una alta pentru scoala si inhatati rapid copilul, azvarlindu-l in masina… cel puetin asa e la noi, nu stiu cum e la voi ­čÖé

Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

Ingrediente pentru reteta de Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

Mic dejun cald cu rosii si branza de capra
  • 50 gr unt
  • 150 gr faina
  • 1 oua
  • cateva linguri de lapte rece
  • 500 gr rosii
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 200 gr branza de capra de tip rulou cu ierburi (La colline)
  • 50 gr iaurt grecesc

Mod de preparare pentru reteta de Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

Amestecati faina cu untul rece, oul si in final laptele si amestecati obtinand un aluat dens, ca pentru tarte. Ba poate putin maidens decat la o tarta.

Ungeti o tava cu unt si tapetati cu faina si puneti aluatul in foaie groasa, ridicand si pe margini pana sus.

Feliati rosiile si intindeti-le pe intreaga suprafata. Stropiti cu ulei de masline si presarati un strop de sare. Dati la cuptor pentru 15 minute, cu ventilatie, la 180 grade. Intre timp amestecati branza de capra cu iaurtul, pentru a deveni si mai cremoasa. Scoateti tarta de la cuptor sipuneti rondele de ceapa rosie si apoi branza de capra. Dati ca cuptor 15 minute. Scoateti tava.

Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

Spargeti cate un ou si puneti-l incet, cu grija, (eventual faceti-i locsor cuo lingura) in fiecare colt al tavii. Nu va faceti griji daca se sparge galbenusul sau nu se aseaza perfect in rotund ­čÖé

Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

Dati tava la cuptor pana se rumeneste totul si oule sunt prajite.

Scoateti si lasati sa se raceasca cat de cat apoi taiati in patrate mari.

Se poate consuma si rece, este la fel de bun!

Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

One Response to Mic dejun cald cu rosii si branza de capra

  1. anca spune:

    Dimineata pun uneori in tigaia teflon felii se paine peste care adaug mozzarella si deasupra rosii si putin oregano. Sau dedesubt.
    Pun capac si las pe foc cat se face cafeaua. Mozzarela se topeste, painea se face usor crocanta.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.