WordPress Templates

Bezele cu ciocolata

Stiu am un fix cu dulcele si in general cu mancarurile astea care nu se pupa cu anotimpul. Adica eu maninca vara bezele, fasole cu ciolan sau un ciolan simplu si evident ca multa bere rece si iarna ma indop cu inghetata, vata de zahar si mere coapte. Eu vara mai mult maninc, ca sa fie mai aproape de realitate. Si, de regula, seara tarziu. Si zau ca nu am zis vreodata: ” nu mai pot de cald, vreau sa ma racoresc cu o salatica si-o cana de apa rece. Zau?! Vara nu mananc inghetata, doar rar, foarte rar, maxim doua cornete intr-o vara. Nope. Insa coc multe bezele. In compensatie ­čÖé Asa se face ca acum catva timp am copt bezele cu ciocolata, iar Miruna a decretat ca astea sunt favoritele ei.

Am vazut intamplator pe Pinterest ( locul in care petrec cel mai mult timp din timpul alocat online-ului, pe Insta rar ca nu-s asa divutza sau food… completati voi ) deci am vazut intamplator o poza cu niste bezele pline de ciocolata si brusc mi s-a pus pata. Aratau intr-un mare fel. Cum nu ma pricep foarte tare la poze, incerc sa va redau durerile mele de cap cu pozele de mai jos.

Bezele cu ciocolata

Ingrediente pentru reteta de Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata
  • 4 albusuri
  • 250 gr zahar tos
  • 1/2 lamaie
  • nutella

Mod de preparare pentru reteta de Bezele cu ciocolata

Separati albusurile si bateti-le spuma. Eu folosesc un robot de bucatarie, Un Tefal care stie singur ce are de facut. Cand albusurile sunt spuma tare incorporati zaharul tos si zeama de lamaie. Lasati sa mixeze pana ce spuma devine densa, grea si sta teapana pe tel, iar zaharul este dizolvat.

Incalziti cuptorul la 200 grade.

Cu un pos formati mici movilute din compozitia de bezea. Cu o lingurita puneti cate putina nutella in mijlocul bezelei formate. Apoi cu o scobitoare sau un betisor amestecati usor nutela in compozitie.

Bezele cu ciocolata

Dati tava cu bezele cu ciocolata la cuptor, la 75-80 grade pentru 2 ore.

Mai verificati din cand in cand, fiecare va cunoasteti cuptorul.

Bezele cu ciocolata

Lasati-le apoi sa se raceasca complet inainte de a va infinge in ele. Ar trebui sa fie crocante, tari si cu ciocolata delicioasa!

Si da, sunt cele mai bune bezele ever!

Bezele cu ciocolata

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.