WordPress Templates

Turte cu naut si ceapa verde

Am pregatit cateva turte cu naut si ceapa verde, turte coapte in tigaie, bune si delicioase. Mi-era pofta de niste placinte coapte in tigaie, niste turte ca de tara, dar in acelasi timp si pline cu ceva savoare de primavara-vara. Iar reteta asta improvizata a venit la fix. Si culmea e ca pasta de naut si ceapa verde cu care am umplut turtele astea este numai buna si de intins pe paine. Am folosit, evident, naut din conserva de la Sun Food, pentru ca e genial, este fiert exact cat trebuie si ma scuteste de mult timp si efort. Si e mereu la indemana.

Turte cu naut si ceapa verde

Ingrediente pentru reteta de Turte cu naut si ceapa verde

Turte cu naut si ceapa verde
  • 600 gr faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 3-4 linguri de ulei
  • pentru umplutura:
  • 1 conserva naut Sun Food
  • 2 fire de ceapa
  • sare
  • 3-4 linguri de iaurt gras
Turte cu naut si ceapa verde

Mod de preparare pentru reteta de Turte cu naut si ceapa verde

Mai intai frecam dojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza. Presaram un strop de faina deasupra si lasam la loc caldut 10 minute. Intr-un bol incapator punem faina, sarea, oul si  apoi adaugam drojdia si incepem sa framantam usor. Treptam adaugam laptele si incepe aluatul sa se lege. Incorporam si uleiul in timp ce framantam. Vom obtine un aluat moale, ferm, dar usor elastic. Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam la crescut pentru una sau doua ore.

Desface, conserva de naut si scurgem boabele. Punem boabele de naut intr-un bol impreuna cu un strop de sare, iaurt si cu ajutorul unui blender transformam totul intr-o pasta. Incorporam si ceapa verde taiata marunt.

Turte cu naut si ceapa verde

Pe masa infainata luam cate o buacat de aluat, nu foarte mare si o intindem al rotund cat sa fie asa de o palma. Adaugam in mijloc cate o lingura din compozitia de naut si ceapa verde. Aducem marginile aluatului in mijloc, adica inchidem totul ca o placintica. Intoarcem si intindem cu sucitorul, tot la rotund pana obtinem o placinta intinsa, destul de grosuta.

Coacem pe ambele parti in tigaie cu putin ulei pana ce turtele se rumenesc pe ambele parti

Turte cu naut si ceapa verde

Turte cu naut si ceapa verde sunt ideale alaturi de un pahar mare cu late sau iaurt, lapte batut, sana.

Turte cu naut si ceapa verde

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!
Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. Multumesc

Turte cu naut si ceapa verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.