Transavia ma trimite "In cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti"
by Alice Ciobanu
Cand Transavia mi-a lansat provocarea de a ma alatura proiectului lor „In cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti” am fost super incantata si, totodata, onorata. Si asta din mai multe motive, pe care vi le voi expune in rindurile de mai jos. Proiectul initiat de Transavia se va desfasura in perioada 5-31 iunie 2013, si alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti food-bloggeri, Cristina Mazilu, Cristian Borod si Teodora Rogobete voi porni in cautarea gusturilor si aromelor de odinioara, explorand traditia si cultura gastronomica in cadrul unor locaţii de exceptie: Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iasi, Castelul Haller din Ogra si Conacul lui Maldar din Horezu.
Cu Transavia, in cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti, la Castelul Haller din Ogra
Destinatia mea in acest proiect, unde voi descoperi retete boieresti pregatite din carne de pui in weekendul acesta, este Castelul Haller, din Ogra, ce a fost pe rand in proprietatea mai multor familii nobiliare. Localitatea Ogra este atestata documentar din anul 1376, domeniul Sanpaul si Ogra intrand in posesia familiei Haller in anul 1609. Iar Castelul Haller este minunat. Doar privind pozele iti poti imagina cu usurinta atmosfera nobila a vremurilor trecute, asa ca sunt convinsa ca ma voi indragosti de Castel in cele doua zile pe care le voi petrece acolo.
Asa ca, dragilor, in curind voi poposi la Castelul Haller pentru a descoperi si gati impreuna cu bucatarul sef al castelului, o veche si nobila reteta cu carne de pui, dar si pentru a afla tot felul de lucruri mai putin cunoscute despre istoria castelului si a familiilor nobiliare care l-au detinut.
Am fost onorata sa fiu inclusa in provocare pentru ca e vorba de o companie importanta, lider pe piata carnii de pasare din Romania, Transavia, o companie cu traditie, distinsa in 2006 cu titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I. Iar scopul proiectului mi se pare unul la fel de important pentru educarea consumatorilor, acela de a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata a familiilor nobiliare, care au imbogatit patrimoniul Romaniei cu valori culturale importante.
In cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti continua seria proiectelor educationale incepute de Transavia, al caror scop este acela de a oferi consumatorilor alternative pentru o alimentatie sanatoasa si produse premium de cea mai buna calitate, bazandu-se pe experienta de 20 de ani in domeniul avicol.
Neaparat tineti aproape de Tara Bucatelor si de pagina de Facebook pentru ca va voi scrie absolut tot ce voi afla in mica mea excursie de doua zile, la Ogra.
Va voi destainui si voua reteta pe care o vom pregati, veti afla si voi povestile pe care le voi afla de la oamenii locului, si toate astea live. Asa ca daca aveti intrebari, nelamuriri sau vreti sa obtineri orice fel de informatii legate de Castelul Haller, despre retetele care se pregatesc in bucataria castelului, despre mici trucuri legate de prepararea in sine a carnii de pui la Castel, simtiti-va liberi si adesati-mi-le. Promit sa caut raspunsurile la oamenii locului si la bucatarul sef de acolo.
17 Responses to Transavia ma trimite "In cautarea retetelor boieresti pe meleaguri romanesti"
-
Bafta Alice! <3
-
Multumesc Gaby! pt tot si pt ca mi_ai anuntat mica eroare de blogspot. pupicei
-
-
Felicitari!!!Astept cu nerabdare sa ne scrii cum ti-ai petrecut cele 2 zile la castel! Hugs!
-
Multumesc. Insa nu trebuie sa astept sa povestesc dupa ce ma intor. Povestim live, de la fata locului. Pupicei, draga mea
-
-
Drum bun si distractie placuta! Abia asteptam sa ne povestesti ce-ai descoperit acolo!
-
ooo, mersi fain. Si eu abia astept, iti dai seama. Insa astept sa vad cand e excursiunea ta si mai ales unde…poate vii aproape de Iasi, ca vin sa te vad. Mersic
-
-
Alice, Ogra e foarte aproape de oraselul meu, Tarnaveni. Ma bucur sa aud ca poposesti in zona si gatesti bucate la castel. Spor la treaba, dar si distractie placuta!
-
Ce frumos! sper sa ma descurc. multumesc, doamna draga ! pupiccei
-
-
oooo, super! abia astept retetele voastre. have fun 😉
-
maine cucinam. stai pe aproape
-
-
Ce fericire pe tine,bravo,felicitari,ce frumos trebuie sa fie!!!abia astept si eu!!SUCCES!!!!
-
Multumesc doamna draga !!! Doamne ajuta sa ma descurc bine de tot!!!
-
-
tarabucatelor.ro este un site interesant. iti promova gratuit pe http://anunturi-din-romania.webs.com/
Lasă un răspuns
Placinta cu iaurt – din Cartea Regala de Bucate
[…] Va povesteam acum ceva vreme ca am acceptat provocarea lansata de Transavia si ca urma sa plec In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti. Eii bine dragilor, de ieri am poposit la Castelul Haller, in localitatea Ogra din Mures. Castelul […]
[…] minte ca v-am mai povestit recent despre proiectul Transavia ce m-a trimis la Castelul Haller in cautarea retetelor boieresti […]
[…] povesteam acum ceva vreme ca am acceptat provocarea lansata de Transavia si ca urma sa plec In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti. Ei bine dragilor, de ieri am poposit la Castelul Haller, in localitatea Ogra din Mures. Castelul […]
[…] cum stiti dragilor, weekendul ce tocmai s-a dus, am poposit cateva zile la Castelul Haller in cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti, impreuna cu Transavia. Acum a venit vremea sa va povestesc putin despre bunatatile pe care le-am […]