Prajitura Pavlova si un happy majorat
by Alice Ciobanu
E Prajitura Pavlova! Nu va uitati asa urat si nu dati cu parul. Stiu ca va asteptati sa vedeti o Prajitura Pavlova alba-imaculata, dar am o mica problema cu bezeaua. Nu-mi place bezeaua alba si crocanta. N-aruncati cu pietre! :):D Nu-mi place bezeaua alba si crocanta pentru ca nu-i simt gustul…. hmmm… e alba, te provoaca, musti din ea si a disparut. S-a topit instant! Deci, ce e aia? Imi place bezeaua mai bej-maronie, uscata si crocanta la exterior si moale-lipicioasa la interior. Musti din ea si nu te mai opresti, parol! Si-ai tot gusta-o si gusta-o… mmm… e decadent de dulce.
Astfel c-am pus de-o Prajitura Pavlova decadenta, bejulie, cu frisca si banane feliate, capsuni (pastrate in compot peste iarna) un strop de topping si o priza de lime razuita. Sa nu uitam de-o sampanie autohtona, cateva lumanari… si let’s get party! E majoratul!!! Love you ma’ men!
Ma rog, dupa parerea lui R. trebuia o prajiturica cu ceva bomboane colorate deasupra, ca vorba ceea e-o sarbatoare ce se cere comemorata, nu extaziata :)))
Love you R.!
- 6 albusuri de oua eco
- 300 gr zahar tos
- zeama si coaja de la o lime
- 2 linguri zahar pudra
- 300 ml frisca lichida
- 2 banane
- capsuni proaspete sau din compot (daca esti lenes ca mine si n-ai chef sa scoti de-o tura masina din parcare)
Mod de preparare pentru Prajitura Pavlova
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare la viteza maxima. Cand s-au intarit, va veti da seama de acest lucru atunci cand intorcand castronul, albusurile batute nu va vor cadea in cap. La propriu. Deci daca au trecut testul, sau mai bine spus daca ati trecut testul, turnati zaharul in reprize si mixati in continuare, la viteza maxima, pana ce se inatareste tot amestecul si nu se mai simte zgrunturos. La sfarsit incorporati usor zeama de la o lime proaspata.
Pofta buna!
21 Responses to Prajitura Pavlova si un happy majorat
-
Hhhhmmm, banuiesc ca nu trebuie sa astept si eu majoratul ca sa fac minunatia asta,nu? :). Bravos!!!Pupicei
-
Chiar asa… OMG!!!!
-
Ce elegant Alice:) felicitari…e foarte frumoasa bezeaua asa:D
-
Superba prezentarea ! si ce bunatate yumi, yumi, inghit in sec, la foc automat…
pupici -
Superba prezentarea! dar si ce bunatate dulce sta sus pe podium yumi,yumi, inghit in sec la foc automat…
pupici -
mare, mare nebunie Pavlova asta!
-
Un tort absolut delicios:)!!!!
-
Decandent desert!!!
Si mie-mi place bezeaua tot asa: crocanta si maronie la exterior si lipicioasa si delicioasa in interior!!!
Suuuper!
-
Minunat! De ce nu e si ziua mea?
-
Mmm, ce bunatate!Si mie imi place mai crocanta:)Pup!
-
felicitari pentru majorat si Multi ani inainte! Frumoasa foc pavlova asta 🙂
-
Super faina si gustoasa! si imi place mai mult ca nu e alba :)). Oricum arata delicioasa rau. pup
-
niciodata nu las comentarii, dar acuma nu m-am putut rabda….
se vede de la o posta ca o copiezi pe tipa aia de la dulcegarii culinare cu limbajul si exprimarea.
si-i chiar aiurea … mai ales la ea.
pt ca asta-i un blog culinar si nu literar …decadent..florescent, efervescent, incandescent…
azi maine venim cu dictionarul sa descifram retetele.. atat suntem de scolati… si de snobi…
sorry for the comment but it was realy true. have a nice day
aura-sua -
dargelor…va multumesc pt cuvintele frumoase.
-
aura, draga mea, imi pare rau ca nu te-ai mai putut rabda.
daca eu si Anto te deranjam….cauta alte bloguri linistite , fara snobisme, pe care le poti deslusi fara dictionar!
have a nice day …..in sua! -
Ana Thomas….nu-mi vine sa cred! M-ai vizitat…
vai…si chiar daca esti din Sua, folosesti asa limbaj? „decadent” nu te-am oripilat, cumva si pe tine?
pupici! -
dam cu piatra numai daca nu ne dai si noua…:)))))
-
imi place foarte mult Pavlova ta! imi place ca e mai „bronzata” si mare, sa se sature lumea :)… e minunata!
-
Asta este reteta ce imi face cu ochiul de mult la tine pe site si tare mai privesc la ea cu placere!!
Lasă un răspuns
Lunea Gateste Romaneste – Invitat Radu Lacatusu
[…] azi eram convinsa ca Pavlova (by J.O) si Rulada de bezea cu frisca si capsuni sunt favoritele mele, adica ’za best of ‘za […]
[…] elaborat decât cel de faţă) de la Culorile din Farfurie. 5. Mai de vară, aşa, de la Andie 6. Etajată şi crem, de la […]