WordPress Templates

Despre mine

Sunt Alice şi ador să gătesc. Îmi plac senzaţiile stârnite de aromele care-mi umplu casa în timp ce „bucătăresc” şi sunt fericită când îi văd pe cei din jur cum se bucură de fiecare îmbucătură.

Ador să experimentez, să mă joc cu toate condimentele, cu ingredientele, “cu mâncarea”!

Am început prin a fi food-blogger dintr-o joacă sau dintr-o întâmplare. Amândouă situaţiile sunt valabile. Treptat însă, fără a băga de seamă, cercul s-a închis făcându-mă prizoniera unei pasiuni nesecate.

Astăzi n-aş mai putea concepe viaţa mea fără fărâma magică a bucatelor.

Îmi găsesc locul şi fericirea treptat în fiece zi, din momentul încălzirii cuptorului şi pregătirii bucatelor, şi culminând cu momentul final al clickului aparatului foto, în spatele trepiedului. Vedetele sesiunii foto sunt bucatele mele.

Vă invit, aşadar, să răsfoiţi reţetele mele şi sper să vă aduc puţină fericire “prin bucate“.

           Later edit:*  In noiembrie 2010 am deschis blogul alice-albinutza.blogspot.ro, blog ce a ajuns la un PRank 3. Anul acesta (2013) in iulie, am decis ca e timpul sa transfer toata munca pe un domeniu propriu. Asa a luat fiinta tarabucatelor.ro.

Ca food-blogger am participat la diferite sesiuni de cooking, in iasi si in Bucuresti, la diferite evenimente ce au avut loc in blogosfera ieseana.    De-a lungul timpului am fost invitata sa vorbesc in cadrul unor emisiuni al unor posturi de radio locale, (Radio Hit si Radio Iasi), precum si la postul Tv local, Digi24Iasi. Inregistrarile emisiunilor Tv le puteti urmari online pe platforma Digi24iasi:

Secretele succesului unui blog culinar, Recrutat in Iasi, din 3mai 2013

Reteta de Briose cu rosii uscate, emisiunea Timp Liber,

Interviu cu food-blogger Alice Ciobanu, emisiunea Turist acasa, min 13.05.

Am dat interviuri pentru reviste (Click!pentru femei, Glaremagazine) si site-uri culinare  Bucataras.ro, Lumearetetelor.ro.

Scriu la revista Glaremagazine din august 2012, ca Redactor al sectiunii de Gastronomie.

Colaborez cu revista online Andreea Raicu, unde iti aduc retete sanatoase, ovo-lacto-vegetariene

Retetele mele le mai puteti gasi si pe site-uri culinare consacrate, Gustos.ro (unde am si o rubrica speciala, alaturi de alti bloggeri) Bucataras.ro, Lumearetetelor.ro.

Cel mai recent interviu, „Distractie in bucatarie”  este cel pentru site-ul Gustos.ro pe care va invit sa il cititi aici 

Un interviu filmat haios si delicios in care apar impreuna cu fetita mea, Miruna, in emisiunea „Teleghid pentru parinti” de la TeleM, il puteti viziona si online

Va invit La masa cu Tara bucatelor in mixtopia , noiembrie 2014

Aparitie in emisiunea Turist acasa, Povestea Julfei si la Sriti Digi24tv in Povestea julfei

Aparitie in emisiunea Vara pentru voi de pe TVR Iasi si TVR3 national, transmisiune directa, emisiune pe care o puteti urmari online accesand link-ul http://www.tvrplus.ro//editie-vara-pentru-voi-349464

DigiTv Iasi – Reteta de sezon de la un blogger culinar – Tarta cu dovleac

DigiTV Iasi – Implicare in proiectl Fii Fermier Verde Bun

Stirile ProTV – Parcele in dar – implicare in proiectul Fii Fermier Verde Bun

Aparitie in Emisiunea Impact TVrIasi si TVR3 – despre Parcele in Dar, de la min 38.00

2016

Prezenta in emisiunea Buna-i Dimineata la Apollonia Tv https://www.youtube.com/watch?v=_NgE6x54rxA&feature=youtu.be

Colaborator permanent emisiunea Metropola, moderata de George Onofrei, la Radio Hit Iasi, in fiecare joi de la 17.35

Din iunie 2016 Realizator Emisiune „Alice in tara Bucatelor”, live in fiecare vineri de la 13.15 minute pe Radio Hit Iasi

Aparitie in emisiunea Regional cafe – matinal de pe TVr Iasi si TVr 3 http://media.tvriasi.ro/index.php/video/975/regional-cafe-27-decembrie-2016/

4 Responses to Despre mine

  1. Julia tanase spune:

    Draga Alice ,imi place mult cum ti-ai organizat noul blog Tara bucatelor,foarte ordonat si foarte usor de „frunzarit”. Sper sa te-ntalnesc intr-o zi la Iasi ,sa bem o cafea ,un vin bun. Mult succes,pupicei!Julia Tanase

  2. Anca spune:

    Draga Alice vreau sa fac si eu tortul Mississippi mud pie,dar am o nelamurire despre cum se pune frisca in crema.Se bate sau se pune lichida?Si nu sta prea mult la cuptor?Te rog sa imi raspunzi cat mai repede.Multumesc

    • Alice spune:

      Buna. Sper ca nu raspund prea tarziu.Frisca se pune lichida si apoi mixezi. Nu, nu sta mult la copt…vei vedea. Sper ca ti-am fost de folos 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.