WordPress Templates

Ciorba de fasole in bol de mamaliga

Print pagePDF pageEmail page

Zilele astea, cu frigul si cu toate cele trebuincioase in prag de iarna si de sarbatori, am avut, parca mai mult ca niciodata, dor de un bol de ciorba de fasole. Si pentru ca voiam si mamaliga si voiam sa arate si usor spectaculos, m-am gandit sa incerc varianta ciorba de fasole in bol de mamaliga. Dupa cum vedeti, arata totul senzational. Si pentru ca mi-am dorit ca toata treaba sa se desfasoare rapid, am folosit fasole boabe din conserva de la Sun Food. La ei gasiti si conserva de fasole alba si conserva de fasole rosie, ambele variante sunt la fel de gustoase si de bine fierte. Si sigure de folosit.

Dar haideti sa va povestesc cat de bune sunt bolurile astea de ciorba de fasole. Mai intai va trebui sa preparati un ceaunel de mamaliga. Din putina apa, sare si faian de porumb veti obtine o mamaliga senzationala. Ciorba de fasole in bol de mamaliga

Ingrediente pentru reteta de Ciorba de fasole in bol de mamaligaCiorba de fasole in bol de mamaliga

pentru mamaliga:

apa, sare, faina de porumb, 

pentru ciorba de fasole:

  • 1 conserva de fasole alba Sun Food
  • 1 conserva de fasoel rosie Sun Food
  • o ceapa mare
  • 1 morcov potrivit
  • 1 patrunjel radacina
  • 1/2 ardei gras rosu sau verde
  • o legatura de patrunjel verde
  • cateva fire de cimbru
  • 150 ml suc de rosii
  • sare
  • ulei
  • o mana de fidea sau taitei de casa
  • bors de putina

Ciorba de fasole in bol de mamaliga

Mod de preparare pentru reteta de Ciorba de fasole in bol de mamaliga

Curatati morcovul, radacina de patrunjel si ardeiul gras si taiati-le in bucati potrivite sau rondele subtiri. Tocati ceapa si caliti-o usor in cateva linguri de ulei. Adaugati sucul de rosii si vreo 4-5 cani de apa. Lasati sa fiarba molcom cam 15 minute.

Incorporati boabele de fasole alba si rosie (scurse de zeama in care au fost conservate). Taiati marunt frunzele de patrunjel. Trei sferturi din patrunjel puneti-l la fiert. Lasati sa clocoteasca si apoi reduceti focul si fierbeti cam 20 minute.

Spre final puneti o mana de fidea sau taitei de casa si crengutele de cimbru uscat.

Acriti, dupa gust, cu bors de putina.

Ciorba de fasole in bol de mamaliga

Mamaliga preparata in ceaunel la foc mic din apa, faina de porumb si un strop de sare, rasturnati-0 pe o farfurie mare. Luati doua, trei boluri si tapetati-le cu un strat gros de mamaliga fierbinte.

In mijlocul fiecarui bol puneti cate un polonic, doua, de ciorba de fasole. Presarati patrunjel verde.

Dupa cum v-am promis: ciorba de fasole in bol de mamaliga, absolut fantastic de delicios!

Ciorba de fasole in bol de mamaliga

 

Ca sa fiti la curent cu toate retetele si povestile din Tara Bucatelor nu uitati sa dati Like Paginii de FB si sa va abonati la canalul de Youtube. Pe instagram ma gasiti Aici!

Sharing is Caring! Daca ti-a placut reteta aceasta, distribuie articolul catre prietenii tai pe Facebook. MultumescCiorba de fasole in bol de mamaligaCiorba de fasole in bol de mamaligaCiorba de fasole in bol de mamaliga

 

2 Responses to Ciorba de fasole in bol de mamaliga

  1. Victor spune:

    Cu asta chiar că m-ai dărâmat, cred că până săptămâna viitoare, când sigur vin la Iași, îmi voi pregăti cuvintele pentru o cicăleală serioasă, că prea te joci cu nervii mei, cu ăi de se ocupă cu pofta de mâncare. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.